Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2015-08-26
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Översättare
Maria Store
Originaltitel
Corée du Nord. 9 ans pour fuir l'enfer
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 120 x 15 mm
Vikt
127 g
SAB
Lz Eunsun, Kim
ISBN
9789173874489
Nordkorea : nio år på flykt från helvetet (pocket)

Nordkorea : nio år på flykt från helvetet

(62 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket Svenska, 2015-08-26
69
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Mamma, jag väntar på dig. Jag har väntat i sex dagar nu. Jag känner att jag snart kommer att dö. Varför kommer du inte?

Eunsun Kims pappa har dött. Hennes mamma och syster har gett sig av för att leta efter mat. De lovade att komma tillbaka om två eller tre dagar. Eunsun är ensam i den tomma lägenheten i Eundeok, en liten industristad som ligger i Hamgyong-provinsen i Nordkorea.

Året är 1998, Eunsun är elva år, det är svält i Nordkorea, och hon vill inte dö utan att lämna något efter sig. Hon skriver ett testamente.

Nio år senare når hon och hennes mamma och syster friheten i Sydkorea. Då har de blivit tagna i Kina och blivit tillbakaskickade till Nordkorea, suttit i fångläger, flytt till Kina igen, levt som illegala invandrare under slaveriliknande förhållanden och till slut bestämt sig för att försöka korsa den mongoliska öknen.

Jag vill berätta om det jag har varit med om för att ge röst åt de miljoner människor som dör i tystnad i Nordkorea, säger Eunsun Kim. Mitt folk lever helt isolerat i en stängd värld. Till och med efter att jag kom till Sydkorea behövde jag tid för att förstå sanningen jag kunde inte tro att Kim Jong-il var en cynisk diktator. Vi får inte bli upprörda över att människorna i Nordkorea inte protesterar. De vet inte hur illa de har det.

Eunsun Kim bor och studerar i Seoul i Sydkorea. Hon har skrivit sin bok, Nordkorea nio år på flykt från helvetet, tillsammans med journalisten Sébastien Faletti, och den gavs först ut i Frankrike med titeln Corée du Nord. I slutet av 2013 var hon gäst hos Fredrik Skavlan i hans intervjuprogram.

"Eunsun Kims berättelse är en djupt gripande skildring av hennes och hennes familjs levnadsöden. Eftersom boken skildrar enskilda människoöden , kan man som läsare leva sig in i vad det innebär att leva i Nordkorea och att fly därifrån. Och den långa flykt de gjorde får en verkligen att inse hur komplicerat det är att fly ut ur landet. Jag vill varmt rekommendera boken för alla läsare."
Gabriel Jonsson, docent Koreas språk och kultur, Stockholms universitet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nordkorea : nio år på flykt från helvetet
 2. +
 3. Slav

De som köpt den här boken har ofta också köpt Slav av Jason Johnson, Anna (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Nordkorea : nio år på flykt från helvetet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nordkorea - alltid intressant
  Ulla Marianne Barvefjord, 8 oktober 2019

  Livet i Nordkorea och flykten därifrån verkar vara ett vinnande koncept. Nu har jag läst flera böcker om detta - alltid lika intressant och skrämmande. Innan jag började läsa, fastnade jag vid bilden på omslaget. Det är något väldigt speciellt med den lilla flickans utseende. Man kan lägga så många tolkningar i den bilden. Jag vill så gärna att det ska vara en bild av författaren Eunsun Kim och inte bara en genrebild. Då måste hennes mamma ha prioriterat fotoalbumen när hon plockade ihop sake... Läs hela recensionen

 2. En utmärkt bok
  Inga-Lill Öhman, 28 mars 2018

  Omskakande bok, bra skriven, nyttigt att få veta hur det är i Nordkorea.
  Man vill veta mer och känner för landets invånare som lever isolerade.

 3. Berörande men inte trovärdigt
  L, 18 september 2017

  Boken beskriver ett livsöde som i sig är mycket berörande men berättelsen haltar och känns i vissa stycken inte trovärdig trots att den ger sig ut för att vara självupplevd. Boken är illa översatt till svenska och korrekturläsningen är slarvig.

 4. Gripande
  Christina Sandberg, 17 juni 2017

  Sorgligt och gripande livsöde. Blev helt tagen av berättelse. Omöjligt att förstå att människor kan ha det så på samma planet som jag bor. Och i samma tidsålder. Hjärtskärande.

 5. Nordkorea - helvetet på Jorden
  Strulputte, 7 april 2017

  Den 9-åriga Eunsun Kim, med syskon och Mor, kämpar för överlevnad. Varje morgon inleds, på fastande mage, genom att bryta grenar och kvistar och sälja dem som bränsle för få ihop pengar att köpa mat för, alltmedan Ledaren frossar o mat och kläder, samt skjuter provrobotar över Japanska sjön.
  Familjen bestämmer sig för att fly från helvetet - en flykt som kostar dem livet om gränsvakterna får tag på dem. Under 9 långa år kämpar de, via Kina och Mongoliet, innan de når friheten i Sydkorea, ... Läs hela recensionen

 6. En historia alla bör höra
  M , 28 augusti 2016

  Att få höra om flickans upplevelser av landet Nordkorea, från älskan till fruktan, tar med en till en verklighet som är svår att förstå finns i verkligheten. Just nu. Det är som att läsa en dystopi. Med skillnaden att det inte är påhittat.
  Att språket inte är det allra bästa spelar ingen roll eftersom det är berättat från en ung flicka. Då blir det på sitt sätt perfekt ändå. Alla bör få höra denna historia. Få veta om läget och hur livet kan se ut, inte bara i Nordkorea utan även som nord... Läs hela recensionen

 7. Gripande
  Mikaela , 4 juni 2016

  En gripande bok om en flickas flykt från förtryck och hungersnöd i ett diktatoriskt Nordkorea, ett öde som har drabbat ofantligt många människor men som tyvärr glöms bort i väst. Eunsun Kim fick åtminstone upp mina ögon för detta grymma öde i en bra skildring som är så lätt men samtidigt svår att ta till sig.

 8. En viktig bok!

  Eunsun Kim vill ge röst åt sitt folk i Nordkorea och ge oss inblick i det svåra livet i landet, men också en berättelse om vänskap och kärlek mellan människorna där som hon saknar nu i sitt nya hemland Sydkorea. Hon tror och hoppas att det inte dröjer länge innan landet måste kapitulera inför omvärlden. En bok att använda för att sprida Nordkoreas folks förtryck och utsatthet och också "Ett rop på hjälp". Mycket läsvärd!

 9. En ung Koreansk flickas flykt från Nordkorea.
  Ove Bertil Edlund, 12 januari 2016

  Denna bok är av samma vikt att läsa som den andra boken om flickan som flytt från Nordkorea! det är skrämmande hur de regerande i Nordkorea kan vara så korrupta och maktgalna. Man blir djupt berörd!

 10. Enastående kamp för sitt liv......
  Vedhuggarn, 14 oktober 2015

  Det boken beskriver är ett rent helvete! Ett helvete för författaren som upplevt allt som skrivs. Ett helvete för de medborgare som tvingas leva under sådana förhållanden som beskrivs. Både då och nu! Men det görs inget åt det! Den fanatiska nordkoreanska regeringen håller folket i schack! Jag lider med dessa människor som finns i Nordkorea och förstår nu hur fruktansvärt bra man själv har det. Hoppas boken kan ge inspiration till att göra något, vad som helst, till att få slut på denna männi... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner