Bonhoeffer (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2016-03-04
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Översättare
Kerstin Gårsjö
Originaltitel
förkortad utgåva av Bonhoeffer: Pastor, Martyr, Prophet, Spy
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form) / Björk, Cia (form)
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
161 g
SAB
Cjz Bonhoeffer, Dietrich
ISBN
9789173874656
Bonhoeffer (pocket)

Bonhoeffer

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2016-03-04
79

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Tystnad inför ondskan är i sig själv en ondska: Gud kommer inte att hålla oss utan skuld. Att inte tala är att tala. Att inte handla är att handla.
- Dietrich Bonhoeffer

Alltmedan Adolf Hitler och nazisterna försökte utrota Europas alla judar så arbetade en liten grupp oliktänkande och sabotörer för att förstöra det Tredje riket från insidan.
En av dessa var Dietrich Bonhoeffer. Många känner till honom som skarpsinnig teolog och författare till klassiker
som Efterföljelse och Liv i gemenskap.
Andra känner till honom som spion och motståndsman och en av dem som försökte lönnmörda Hitler i det så kallade 20 juli-attentatet. Bonhoeffer greps av Gestapo, sattes i koncentrationsläger och var endast 39 år när han blev avrättad den 9 april 1945. Bara några veckor senare tog Hitler livet av sig och Andra världskriget tog slut.

I den första biografin om Bonhoeffer på över fyrtio år tar författaren Eric Metaxas sig an de olika sidorna av Bonhoeffers liv som präst och anti-nazist.
Han sammanför dem till en fascinerande berättelse om en djupt troende person som mer än något annat ville göra det och sanna och fick offra sitt liv för det.
Personliga brev och intervjuer, journalanteckningar och tidigare ej tillgängliga dokument ligger till grund för Metaxas arbete och kastar nytt ljus över Bonhoeffers liv.

Läsaren får bland annat inblick i det svåra beslut som Bonhoeffer tog då han var i trygghet i USA men valde att återvända till Hitlers Tyskland.
Boken ger också nya perspektiv på Bonhoeffers inblandning i attentatet mot Hitler.

Eric Metaxas är författare till New York Times-bästsäljaren Amazing Grace: William Wilberforce and the Heroic Campaign to End Slavery. Han har skrivit i New York Times, Washington Post och Atlantic Monthly samt kommenterat kulturfrågor hos bland annat CNN. Detta är hans första bok på svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bonhoeffer
  2. +
  3. En hälsning från motståndsrörelsen : Mordet på Jane Horney

De som köpt den här boken har ofta också köpt En hälsning från motståndsrörelsen : Mordet på ... av Conny Palmkvist (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eric Metaxas