The Message : Nya Testamentet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
704
Utgivningsdatum
2016-09-08
Upplaga
1
Förlag
Libris Förlag
Översättare
Felix Larsson
Originaltitel
The Message: New Testament Eugene Peterson
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
179 x 111 x 28 mm
Vikt
324 g
SAB
C
ISBN
9789173874960
The Message : Nya Testamentet (pocket)

The Message : Nya Testamentet

(13 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-09-08
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bibeln skriven med dagens språk

Starkt, överrumplande och inspirerande. Budskapet, The Message, är en bibelöversättning som tar sitt avstamp i Nya testamentets grekiska och landar rakt i vår tid.

The Message har blivit en av Libris mest uppmärksammade titlar på senare år. Eugene Petersons personliga, kunniga och moderna översättning har öppnat ögon för bibelordet på nytt och också gjort det mer tillgängligt för ovana bibelläsare.

The Message är frisk som morgondaggen i paradiset för trötta teologögon. Orden blir närgångna och levande. De hoppar över årtusendena och rätt in i hjärtat.
Anders-Petter Sjödin, präst och författare

Eugene Peterson är professor emeritus i teologi vid Regent College i Vancouver, Kanada. Under många år undervisade han i hebreiska och grekiska, han var också församlingspastor i samma församling i 29 år. The Message började som ett försök att nå medlemmar i den egna församlingen med bibelordet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. The Message : Nya Testamentet
 2. +
 3. Jag har slagit upp mitt tält i hoppets land : dag för dag med The Message

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag har slagit upp mitt tält i hoppets land : d... av Tomas Sjödin (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av The Message : Nya Testamentet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Versindelningar
  Margareta Andersson, 20 mars 2023

  Det var roligt att läsa Bibeln på det viset med vanliga vardagliga ord. Men jag saknade versindelningarna om man ska kunna jämföra andra översättningar av nya testamentet.

 2. Levande översättning
  Gurra, 18 juni 2019

  Ger nya perspektiv och en ny förståelse av Evangeliet. Mycket upplivande och bra! rekommenderar denna till balla, troende såväl som nyfikna sökare.

 3. Present
  Stefan Lindblad, 12 mars 2019

  Köpte ett ex till en gammal bibelläsare i 70-årspresent. Hoppas att han ska få samma aha-upplevelse av ordet i denna översättningen som jag fått.

 4. En bok att både läsa för sej själv och inför andra
  Eva , 16 oktober 2018

  Den skapar verkligen intresse att läsa vidare när man har börjat!! Författaren har gjort ett digert arbete för att människor ska bli nyfikna!

 5. En läsning som överraskar
  Erik Svärd, 7 september 2017

  Äntligen en Bibelöversättning som får en att reagera och tänka till. Som författaren säger "Bibeln är en annan sorts bok - en bok som läser oss samtidigt som vi läser den. Att läsa Bibeln är ett sätt lyssna på och lyda Gud, inte ett sätt att samla religiös information Glöm inte att svara.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Eugene Peterson