Guds språk : när vetenskapen möter tron (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
257
Utgivningsdatum
2016-08-16
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Översättare
Per Rönnegård
Originaltitel
The language of God
Dimensioner
180 x 111 x 10 mm
Vikt
154 g
SAB
C
ISBN
9789173874984

Guds språk : när vetenskapen möter tron

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2016-08-16
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att tro både på Gud och på vetenskapen behöver inte vara någon motsättning. Francis S Collins kartläggning av människans gener styrker argumenten för en evolution - och för Gud.

Francis Collins var länge ateist, och nyfikenheten drev honom till vetenskapen. Och han upptäckte att tron på Gud är förenlig med vetenskapen. På 1990-talet blev han utsedd att leda den grupp forskare som skulle kartlägga det mänskliga genomet, alltså beskriva hela människans arvsmassa i detalj.

I Guds språk berättar han om sig själv, sin tro och sina erfarenheter, och om de slutsatser han drar av sin forskning. Han lyfter också fram andra synsätt på skapelsetro och vetenskap, alltifrån ateism till kreationism och intelligent design. För egen del förordar han tron på en aktiv Gud som skapade människan genom evolutionära processer. Guds språk är ett högaktuellt inlägg i debatten om vetenskap, ateism och kristen tro. Collins bok är absolut något att bita i för en övertygad ateist eller för en sökande agnostiker.

Francis s Collins ledde arbetet med att kartlägga människans genom i det världsomspännande The Human Genome Project. Sedan några år är han direktör för The National Institutes of Health i Bethesda nära Washington, DC.

Man kan inte annat än varmt rekommendera boken .
Pekka Mellergård, neurokirurg och överläkare vid Universitetssjukhuset i Örebro

Guds språk är en stark dementi av flera av nyateismens raljanta påståenden och samtidigt berättelsen om en modern människas väg till Gud. Den är ytterst läsvärd.
Torsten Åhman, pastor och författare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Guds språk : när vetenskapen möter tron
  2. +
  3. Kniv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kniv av Salman Rushdie (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »