Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2017-04-04
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
221 x 143 x 10 mm
Vikt
184 g
SAB
Dokaa
ISBN
9789173875387
När du leder : du behöver veta vem du är för att veta vart du ska så att du kan leda andra (häftad)

När du leder : du behöver veta vem du är för att veta vart du ska så att du kan leda andra

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2017-04-04
234
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vill du leda?
Börja med dig själv!

När du leder andra måste du veta vart du ska. Men för att veta vart du är på väg, behöver du veta vem du är. Först när de två frågorna är avklarade är det dags att börja fundera på hur du leder andra.
Genom självupplevda exempel, konkreta råd, bred kunskap och praktiska utmaningar hjälper Josefine Arenius dig att hitta din ledarstil.
Du får hjälp att svara på frågor som:
- Hur får jag olika slags människor att växa?
- Hur löser jag konflikter i en grupp?
- Vilka värden vill jag aldrig kompromissa med?
- Hur påverkar mitt utseendemässiga självförtroende mitt ledarskap?
- Behöver jag en mentor och hur hittar jag en?
- Vad gör jag när allt går åt skogen?
- Hur sätter jag modiga men uppnåeliga mål?

Josefine Arenius har under de senaste tolv åren arbetat med och föreläst inom ledarskap, grupprocesser, konflikthantering, omorganisering, mentorskap och självbild. I dag arbetar hon som föreläsare och teamledare, bland annat på EFK.

 

Böckerna om ledarskap trängs i min bokhylla, i författarnas ordning från A till Ö. Några har satt djupa spår, de flesta har jag glömt. Josefine Arenius välskrivna bok kommer att stå bland de första. Till viss del på grund av efternamnet men mest av allt för att den sticker ut. Som få andra vågar författaren utgå från sin egen mognadsresa i brottningen med otillräckligheten. Hon är sig själv i varje rad och det ger trovärdighet åt de konkreta och viktiga råden till varje läsare som vill växa i sitt ledarskap.
- Peter Örn, konsult inom ledarskapsutveckling, tidigare chef för Svenska Röda Korset och Sveriges Radio.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När du leder : du behöver veta vem du är för att veta vart du ska så att du kan leda andra
 2. +
 3. Självinsikt : nyckeln till att utveckla dig själv och andra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Självinsikt : nyckeln till att utveckla dig sjä... av Ann Timm, Tina Tornell (häftad).

Köp båda 2 för 477 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av När du leder : du behöver veta vem du är för att veta vart du ska så att du kan leda andra. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. WOW !
  Pastor Kerstin , 11 november 2017

  Boken är lättläst och inspirerande. Fylld med råd och tips. Humor blandat med allvar.
  En bok för den nya ledaren men definitivt en bok för den erfarna ledaren också !
  Guldkornen av hjälp radar upp sig sida efter sida och jag påminns om det jag glömt och tacksam för det jag själv har överlevt.

  På slutet så skrattade jag högt av befriande känslor och ännu en gång påminns jag om att det är underbart att vara ledare - TROTS allt !

  På fullt allvar vill jag rekommendera ... Läs hela recensionen

 2. Lättsamt svårt
  Julia, 10 november 2017

  Det där med att något kan kännas så lätt och så svårt på samma gång... Lite så känns Ledarskap med stort L ur denna boks vinkel. Arenius använder här sina ord och erfarenheter på ett sätt som framkallar en längtan efter att få växa som människa, för att jag ska få se andra växa. Gång på gång slås jag av hur enkelt det kan låta, och hur enkelt det faktiskt ibland kan vara. Men ibland är det svårt, och ibland behöver vi perspektiv. Då kommer den här boken in, som påminner om att vi inte är ensa... Läs hela recensionen

 3. Klok och konkret!
  Elina, 10 november 2017

  Riktigt bra bok där självinsikt, kommunikation och andra delar av ledarskap förmedlas tydligt, konkret och lättillgängligt. Dessutom många bra personliga erfarenheter som gör att det inte bara blir teoretisk fakta utan jag kan relatera och förstå djupare. Många bra frågor att reflekteta kring på egen hand eller i grupp. Den här boken önskar jag kunde vara allmän undervisning i varenda skola, för det är inte bara chefer och andra i ledande position som har nytta av att lära känna sig själv och hur vi interagerar med andra, utan det har vi alla.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Josefine Arenius

 • När du leder

  Josefine Arenius

  Det första du behöver är att förstå dig själv. Det andra är att veta hur du leder dig själv - först efter det är det dags att leda andra. Josefine Arenius poäng i boken är att man inte kan bli en riktigt bra ledare innan man vet från vilken utgång...