Heligt år (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2017-06-08
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
162 g
SAB
Chac
ISBN
9789173875653
Heligt år (pocket)

Heligt år

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2017-06-08
69
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Allt fler upptäcker hur kyrkoåret kan skänka rytm och riktning åt det kristna livet och kyrkans gudstjänst. Firandet av de stora högtiderna - Julen, Påsken, Pingsten - är långt mer än ett sätt att högtidlighålla minnen från det förflutna. I tillbedjan och gudstjänst sammanflätas våra liv med Kristi liv i hela dess rikedom. Tiden laddas med helighet. Varje kyrkoår blir en skola i Kristi efterföljd.

I Heligt år ger Peter Halldorf bakgrunden till det kristna årets framväxt och vägledning till hur kyrkoåret kan fördjupa liv och gudstjänst. Vi tas med på en vandring genom det heliga årets olika tider. Fasta och fest, vardag och söndag, apostladagar och martyrdagar blir en väg som låter oss inträda i Guds rike. "När firandet av de händelser i evangelierna, som varje liturgisk fest representerar, förnyar vår kärlek till Kristus har kyrkoåret uppnått sitt syfte", skriver författaren.

I en tid när många församlingar söker vägar till en meningsfull gudstjänst kan återupptäckten av det heliga året motverka de trender som riskerar att göra gudstjänsten till en spegel av den omgivande populärkulturen. Peter Halldorf delar i denna bok också med sig av den vision av den kristna gudstjänsten som under senare år berikat hans eget liv och den gudstjänstfirande församlingen i Bjärka-Säby.

"Denna uppslagsbok ger kunskap. Halldorf skriver med tydlig personlig stil och med allmän kristen hållning om innebörden i de olika högtidsdagarna ... Språket lever starkt metaforiskt med djup förtrogenhet med olika kristna kyrkors skilda gestaltningar av kyrkoåret ... En omfattande, sakinriktad framställning av noter underlättar och fördjupar..."
Björne Erixon, Bibliotekstjänst

"Med sin nya bok har Peter Halldorf fört in en ny rikedom i väckelserörelserna och fördjupat de insikter, som finns i folkkyrkornas liv. Han talar inspirerande till båda. Han talar nämligen om trons fullhet."
Christian Braw i Kyrkans tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Heligt år
  2. +
  3. Perspektiv på kyrkans år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på kyrkans år av Hans Andreasson, Ninna Edgardh, Magnus Evertsson, Jonas Frykman, Ragnar Holte (häftad).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Heligt år. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Heliga söndagar.
    Gunvor Andersson, 8 augusti 2017

    Varje söndagsberättelse är som en predikan, saklig, informativ och intressant med mycket klokskap. Författaren har ett tilltalande språk som gör boken lättläst och lättillgänglig.

Visa alla 1 recensioner