Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2017-06-08
Förlag
Libris förlag
Översättare
Maria Store
Originaltitel
Une larme m'a sauvée
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
96 g
SAB
Vef,Lz Lieby, Angèle
ISBN
9789173875677
En enda tår : en sann berättelse (pocket)

En enda tår : en sann berättelse

(10 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket, Svenska, 2017-06-08
79
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Jag skriker med hela min varelse: Men jag är ju här! Jag ligger inte alls i koma, för jag hör vad ni säger!

Angèle Lieby kommer till sjukhuset med huvudet i ett skruvstäd så känns det i alla fall. Smärtan är värre än något annat hon har varit med om. När hon vaknar nästa gång, utan huvudvärk, kan hon varken se, röra sig eller tala.

Snart förstår hon att sjukhusets personal tror att hon är hjärndöd. En läkare talar om för hennes man att det är dags att stänga av respiratorn och planera för begravning.

Och hon kan inte protestera.

Men en dag när Angèles dotter sitter vid sängen ser hon en tår rinna nerför mammans kind. Plötsligt förstår alla att Angèle fortfarande lever.

 

Angèle Lieby hade drabbats av Bickerstaffs syndrom en sjukdom som gör att i stort sett alla tecken på liv försvinner, samtidigt som den sjuke fortfarande hör och känner lika mycket som tidigare. Detta är hennes berättelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En enda tår : en sann berättelse
 2. +
 3. Jag var Mengeles patolog : en läkares ögonvittnesskildring från Auschwitz

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag var Mengeles patolog : en läkares ögonvittn... av Miklós Nyiszli (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av En enda tår : en sann berättelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En sann sjukdomsberättelse
  ninasboktips, 20 maj 2022

  Känslan av att läsa boken är känslan av att ligga inlåst i sin egen kropp utan att kunna meddela sig på något sätt. Man hör och känner allt utan att omgivningen är medveten, man lever fullt ut inuti men har ett dött skal.

  Vi får följa Lieby från frisk till att huvudvärken sätter in och hon hamnar på sjukhus för utredning. Sen går allt snabbt, hon blir totalt fånge i sin kropp och betraktas som hjärndöd. Hon lever i sitt eget lilla helvete, hon betraktas som död, men en ynka lite tår... Läs hela recensionen

 2. Ovanlig
  Catharina Johansson, 23 juni 2021

  Kom inte riktigt in i boken.....ovanligt att läsa om. Kunde inte "krypa" in i boken....händelsen....Bra skrivet, men någonting fattades..... Den tog inte riktigt tag i mig.

 3. Mycket läsvärd - inte minst för sjukvårdspersonal!
  A-C, 31 december 2019

  Starkt gripande öde som visar på en enorm styrka hos huvudpersonen. Där till om hur
  sjukvården i sin struktur och kultur handlar vid ett - får man hoppas, ovanligt otäckt tillstånd som här,
  men belyser också hur denna kultur drabbar patienter och anhöriga i allmänhet.

  Boken borde läsas av samtliga personal kategorier inom sjukvården/ äldreomsorg, från
  undersköterskan till överläkaren på IVA.

 4. Otäck sjukdom
  Kaffeläsaren, 19 augusti 2017

  Angéle kommer till sjukhuset med fruktansvärt ont i huvudet. Smärtan är värre än något annat hon upplevt. När hon vaknar nästa gång, utan huvudvärk, kan hon varken se, tala eller röra sig. Sjukhusets personal tror att hon är hjärndöd och en läkare talar om att stänga av respiratorn och planera begravning.
  Angéle drabbades av den ovanliga sjukdomen Bickerstaffs syndrom. I den sjukdomen försvinner nästan alla tecken på liv. Det måste ha varit en helt fruktansvärd upplevelse att ligga där p... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Angèle Lieby

 • Eine Träne hat mich gerettet

  Angèle Lieby

  Wegen starker Kopfschmerzen wird Angèle Lieby in die Notaufnahme gebracht. Als sie das Bewusstsein verliert, versetzt man sie in ein künstliches Koma, aus dem sie nicht mehr aufwacht. Die Ärzte erklären sie für tot und raten dem Ehemann, die Beerd...