Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2017-10-25
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
220 x 45 x 10 mm
Vikt
292 g
SAB
Cqa
ISBN
9789173875752
Välkomna varandra : bejakande perspektiv på homosexualitet i frikyrkan (häftad)

Välkomna varandra : bejakande perspektiv på homosexualitet i frikyrkan

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-10-25
99
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Samkönade relationer är en av frikyrkans mest stigmatiserade frågeställningar. I dag tvingas frikyrkliga personer som vill uttrycka samkönad kärlek ofta till församlingsexil och ensamhet. Samtidigt är många frikyrkoförsamlingar splittrade i både synsätt och praktik.
Vad säger egentligen Bibeln om samkönade relationer och hur ska vi göra för att på allvar kunna välkomna varandra till kristen gemenskap?

Välkomna varandra! innehåller fjorton texter som presenterar öppenhet för samkönade relationer i frikyrkliga församlingar. I enlighet med frikyrklig tradition tar texterna Bibeln på stort allvar, och visar hur dess budskap och berättelser pekar på en väg bort från förakt, utanförskap och kristen hemlöshet - mot ett tydligt ja till samkönade relationer.
Texterna är skrivna av pastorer, teologer och sakkunniga. Flera är också författade av personer med egen erfarenhet av att vara homosexuell i frikyrkan.

Välkomna varandra! fungerar både för personlig teologisk fördjupning och som underlag för samtal i församlingar. Boken innehåller också samtalsfrågor och fördjupningstips.

Medverkande:Lisa Arlbrandt, Emma Audas, Anna Berndes, Anders Camenius, Björn Cedersjö, Erik, Robert Eriksson, Thomas Erlandsen, Lena Frisell, Patrik Hagman, André Jakobsson, Esther Kazen, Mirjam Olsson, Johanna Wikberg och Niclas Öjebrandt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Välkomna varandra : bejakande perspektiv på homosexualitet i frikyrkan
  2. +
  3. Judarna, Ers Majestät!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Judarna, Ers Majestät! av Göran Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Välkomna varandra : bejakande perspektiv ...