Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2017-10-27
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
185 x 135 x 20 mm
Vikt
343 g
SAB
Lz Lundholm, Anton
ISBN
9789173875769
Välkommen in i min garderob (inbunden)

Välkommen in i min garderob

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-10-27
49
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  109
Visa alla 2 format & utgåvor
Välkommen in i min garderob. Jag har gjort det så hemtrevligt som möjligt. Precis som andra gaykristna har jag försökt att skapa ett rum som inte ska kännas alltför trångt, som har lite ljusinsläpp, färg på väggarna. Hoppas du ska trivas här. Det är inte stort, men det finns hjärterum. Ditt besök gör mig gladare än du rimligtvis förstår. Det blir så ensamt efter ett tag. Du stannar väl en stund? Hur hittade du hit, förresten? De flesta lägger inte märke till mig, och ändå står du här. Du är så välkommen att stiga in. Slå dig ner. Känn dig som hemma.
Ur boken

Det är fel att vara kristen och gay. Det har Anton Lundholm hört om och om igen. Så när han inser att han är homosexuell börjar en lång kamp. Han förnekar sina känslor, ser dem som en frestelse från djävulen, försöker döpa om sig hemma i badkaret för att bli ren från sina sexuella fantasier, gråter, bekänner sin synd offentligt för andra, ber om att bli helad. Men ingenting förändras.

Till slut ger han upp och kommer ut som gay. Inför sig själv och inför andra. Då börjar en ny slags kamp. För hur är det att vara frikyrkligt kristen och leva i en samkönad relation? Att vilja vara en del av en kyrka som låtsas som om han inte finns?

Välkommen in i min garderob är inte ett enkelt inlägg i någon debatt, ett definitivt ställningstagande eller en strikt förmedling av kunskap. Samtidigt kanske den är alltihop det där, och lite till. Men främst är det en inbjudan till dig att låta Anton Lundholm berätta om sin garderob, och vägen ut ur den.

Anton Lundholm, född 1984, är född i Småland, men bor nu i Stockholm. Han är utbildad teolog med en bred erfarenhet av församlingsarbete. Välkommen in i min garderob är hans debutbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Välkommen in i min garderob
 2. +
 3. En kvinnas själ

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kvinnas själ av Isabel Allende (pocket).

Köp båda 2 för 88 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Välkommen in i min garderob. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Svårsmält om frikyrkliga förhållanden
  Anni, 24 april 2022

  Jag hade ingen aning om att det inom frikyrkan florerar en sådan negativ och okristlig syn på homosexualitet, som den författaren fått erfara - och här delar med sig frikostigt av. Så frikostigt att det blir svårsmält för mig som inte alls förstått vidden av den exkludering som Anton Lundholm beskriver. Jag hade förväntat mig en bok om författarens internaliserade homofobi och komma-ut-process, men inte att det kyrkliga sammanhang han lever i skulle verka så förtryckande och ha ett så genomgr... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner