Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2017-10-27
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
185 x 135 x 20 mm
Vikt
343 g
SAB
Lz Lundholm, Anton
ISBN
9789173875769
Välkommen in i min garderob (inbunden)

Välkommen in i min garderob

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2017-10-27
90
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Välkommen in i min garderob. Jag har gjort det så hemtrevligt som möjligt. Precis som andra gaykristna har jag försökt att skapa ett rum som inte ska kännas alltför trångt, som har lite ljusinsläpp, färg på väggarna. Hoppas du ska trivas här. Det är inte stort, men det finns hjärterum. Ditt besök gör mig gladare än du rimligtvis förstår. Det blir så ensamt efter ett tag. Du stannar väl en stund? Hur hittade du hit, förresten? De flesta lägger inte märke till mig, och ändå står du här. Du är så välkommen att stiga in. Slå dig ner. Känn dig som hemma.
Ur boken

Det är fel att vara kristen och gay. Det har Anton Lundholm hört om och om igen. Så när han inser att han är homosexuell börjar en lång kamp. Han förnekar sina känslor, ser dem som en frestelse från djävulen, försöker döpa om sig hemma i badkaret för att bli ren från sina sexuella fantasier, gråter, bekänner sin synd offentligt för andra, ber om att bli helad. Men ingenting förändras.

Till slut ger han upp och kommer ut som gay. Inför sig själv och inför andra. Då börjar en ny slags kamp. För hur är det att vara frikyrkligt kristen och leva i en samkönad relation? Att vilja vara en del av en kyrka som låtsas som om han inte finns?

Välkommen in i min garderob är inte ett enkelt inlägg i någon debatt, ett definitivt ställningstagande eller en strikt förmedling av kunskap. Samtidigt kanske den är alltihop det där, och lite till. Men främst är det en inbjudan till dig att låta Anton Lundholm berätta om sin garderob, och vägen ut ur den.

Anton Lundholm, född 1984, är född i Småland, men bor nu i Stockholm. Han är utbildad teolog med en bred erfarenhet av församlingsarbete. Välkommen in i min garderob är hans debutbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Välkommen in i min garderob
  2. +
  3. Välkomna varandra : bejakande perspektiv på homosexualitet i frikyrkan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Välkomna varandra : bejakande perspektiv på hom... av Tomas Poletti Lundström (häftad).

Köp båda 2 för 180 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »