Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2017-08-31
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Brisell Axelsson, Margareta (form)
Dimensioner
185 x 145 x 10 mm
Vikt
312 g
SAB
Cm.04
ISBN
9789173875776
Vara i bön utan att be om något (inbunden)

Vara i bön utan att be om något

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-08-31
153
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hur vi ber - och hur gärna vi ber - beror mycket på hur vi tänker oss att den vi ber till ser på oss, menar Margareta Melin. Att vända sig till någon som man tror är missnöjd och krävande är något helt annat än att förvänta sig att bli sedd med goda ögon, och välkomnad med ett leende.

I sin nya bok Vara i bön utan att be om något vill hon lyfta fram att vi får vara villkorslöst inför Gud, utan att prestera bön. Bön är mer och annat än att be om saker. Att be kan vara att påminna sig om att Gud är så nära. Att stilla sig och lyssna in den närvaron. Att innan man börjar något förena sig med denna gudsnärvaro och att återvända till den mellan varven. Att andas lugnt.

Hemligheten är också denna: allt är bön. Vårt arbete, våra handlingar är bön när vi vill att det vi gör ska vara till hjälp och glädje. Det är i grunden inte konstigare att be än att andas. Mellan skaparen och skapelsen finns inga avstånd, allt är genomandat av Guds närvaro. Den som genomandas kosmos andas också i oss.

Margareta Melin är författare och poet. År 2009 fick hon H.M. Konungens medalj för betydelsefulla insatser som författare i andliga och existentiella ämnen . På Libris har hon gett ut Kärleken en bro, Den inre källan, Vara den jag är, Tro ditt hjärta om gott och Förlåta - och bevara sitt hjärta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vara i bön utan att be om något
 2. +
 3. Innan du säger amen : kraften i en enkel bön

De som köpt den här boken har ofta också köpt Innan du säger amen : kraften i en enkel bön av Max Lucado (häftad).

Köp båda 2 för 352 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vara i bön utan att be om något. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. hjälpande böcker
  Margitta Helming, 23 maj 2018

  jag har alltid tyckt mycket om alla Margareta Melins böcker.Dom hjälper mig! Tröstar, stödjer uppmuntrar mig,dom är lätt-tillgängliga, inga svåra ord,skönt med inte många ord! Jag kan läsa dom om och om igen!

  margitta

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Margareta Melin

 • Du som vill att jag ska finnas

  Margareta Melin

  Du som vill att jag ska finnas är en fin liten bok till eftertanke och ro, till hopp och glädje för stora och små. Du som vill att jag ska finnas du som vet att jag är jag - du förstår mitt hjärtas längtan och är hos mig natt och dag. Din är jag o...

 • Vi sätter oss i ringen

  Margareta Melin

  Läs eller sjung med i barnens favoritsång! Vi sätter oss i ringen kombinerar underbara illustrationer med texten till den älskade barnsången. Den här sjunga-med-boken kommer vara till stor glädje för både dig och de barn som du sjunger tillsammans...