Ordets tillblivelse : Lukasevangeliet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nya testamentets budskap (NTB) (del 11)
Antal sidor
572
Utgivningsdatum
2017-12-04
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Mannberg, Maria (form)
Dimensioner
217 x 145 x 36 mm
Vikt
784 g
SAB
Cbbbl
ISBN
9789173875820
Ordets tillblivelse : Lukasevangeliet (inbunden)

Ordets tillblivelse : Lukasevangeliet

Inbunden Svenska, 2017-12-04
279
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Lukas läsare hade börjat tvivla på den kristna förkunnelsens tillförlitlighet. Kanske på grund av Jerusalems förstörelse och att Jesus ännu inte kommit tillbaka - men framför allt på grund av en växande motsättning mellan judar och kristna. Lukas rycker därför ut till ordets försvar. Genom en välgrundad och välordnad berättelse om Jesus liv från början till slut försöker han visa hur den kristna förkunnelsen om Jesus som alla folks frälsare - ordet - blev till.

Ordets tillblivelse är den elfte boken i Libris kommentarserie Nya testamentets budskap, NTB, som riktar sig till bibelläsare som vill söka bibelordets budskap då som nu. Böckerna har två huvudavdelningar: den första fokuserar på bibeltextens teologi och budskap till sin egen tid och den andra tar fasta på reflektion, relevans och tillämpning.

Lennart Thörn har varit verksam som pastor, lärare i Nya testamentets exegetik på Örebro Missionsskola och som universitetsadjunkt i Nya testamentet vid Göteborgs universitet med en speciell inriktning på Lukasevangeliet. Nu är han pensionär och visitator för den Ekumeniska kommuniteten, Bjärka-Säby.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ordets tillblivelse : Lukasevangeliet
  2. +
  3. Möten som berör : En guide till Lukasevangeliet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Möten som berör : En guide till Lukasevangeliet av Britta Hermansson (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »