Den allra vanligaste människan : stadier och vägar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Libris Klassiker
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2017-11-15
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
180 x 120 x 15 mm
Vikt
243 g
SAB
Ca
ISBN
9789173875844

Den allra vanligaste människan : stadier och vägar

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-11-15
138
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Emilia Fogelklou var en ivrig sökare och genom en omfattande brevväxling med många olika människor var hon djupt förtrogen med enskilda människors situation. Texterna i Den allra vanligaste människan kännetecknas av hennes dragning och reflektion kring just "den allra vanligaste människan". Emilia Fogelklou var övertygad om att den heliga Anden verkar i allt och alla.

Gud får inte längre hållas fången i himlen som i en vacker blå sten att dikta legender om. Den levande vill ut ur detta fängelse, vars murar människor kanske behövt för sin myckna skräcks skull. Från himlen vill den ned som kvalitet i jordens liv.
Ur boken

Boken är en del av Libris Klassikerserie som innehåller väl utvalda böcker inriktade på andlig vägledning och spiritualitet med ett tidlöst värde. Hittills är nio böcker utgivna, alla formgivna av Lotta Kühlhorn.

Emilia Fogelklou (1878-1972) var en svensk teolog, lärare och författare. Hon var den första kvinnan i Sverige att bli teologie kandidat och var också landets första kvinnliga teologie hedersdoktor. Fogelklou var kväkare och tog initiativ till att bilda den svenska avdelningen av Vännernas samfund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den allra vanligaste människan : stadier och vägar
  2. +
  3. Steg på vägen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Steg på vägen av Gunnel Vallquist (inbunden).

Köp båda 2 för 280 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den allra vanligaste människan : stadier och vägar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mer än läsvärd
    Xantippa, 11 januari 2022

    Emilia Fogelklou en imponerande kvinna före sin tid. Rekommenderar också hennes brev i urval av Gunnel Vallquist. Emilia upprätthöll ett stort eget nätverk som är lika intressant att följa idag. Fin design på lättburen bok till både innehåll och form.

Visa alla 1 recensioner