Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-11-13
Förlag
Libris förlag
ISBN
9789173876551
Välkomna varandra : Bejakande perspektiv på homosexualitet i frikyrkan (e-bok)

Välkomna varandra : Bejakande perspektiv på homosexualitet i frikyrkan (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-11-13
162
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Samkönade relationer är en av frikyrkans mest stigmatiserade frågeställningar. I dag tvingas frikyrkliga personer som vill uttrycka samkönad kärlek ofta till församlingsexil och ensamhet. Samtidigt är många frikyrkoförsamlingar splittrade i både synsätt och praktik.
Vad säger egentligen Bibeln om samkönade relationer och hur ska vi göra för att på allvar kunna välkomna varandra till kristen gemenskap?
Välkomna varandra! innehåller fjorton texter som presenterar öppenhet för samkönade relationer i frikyrkliga församlingar. I enlighet med frikyrklig tradition tar texterna Bibeln på stort allvar, och visar hur dess budskap och berättelser pekar på en väg bort från förakt, utanförskap och kristen hemlöshet - mot ett tydligt ja till samkönade relationer.
Texterna är skrivna av pastorer, teologer och sakkunniga. Flera är också författade av personer med egen erfarenhet av att vara homosexuell i frikyrkan.
Välkomna varandra! fungerar både för personlig teologisk fördjupning och som underlag för samtal i församlingar. Boken innehåller också samtalsfrågor och fördjupningstips.
Medverkande: Lisa Arlbrandt, Emma Audas, Anna Berndes, Anders Camenius, Björn Cedersjö, Erik, Robert Eriksson, Thomas Erlandsen, Lena Frisell, Patrik Hagman, André Jakobsson, Esther Kazen, Mirjam Olsson, Johanna Wikberg och Niclas Öjebrandt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Välkomna varandra : Bejakande perspektiv på homosexualitet i frikyrkan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fantastiskt initierad och viktig bok
    Björn Westerlund, 15 september 2019

    En viktig och angelägen bok, inte minst för många frikyrkosammanhang, som bl a ger bibliskt stöd för att fullt ut välkomna HBTQ personer i kyrkan.

Visa alla 1 recensioner