Mod att vara sårbar (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-02-08
Förlag
Libris förlag
Översättare
Maria Store
ISBN
9789173876674
Mod att vara sårbar (e-bok)

Mod att vara sårbar E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-02-08
79
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Varje gång vi möter någon för första gången eller inleder ett samtal som vi vet kan bli svårt tar vi en risk. Vi känner oss osäkra och utsatta. Vi känner oss sårbara. De flesta av oss kämpar emot de känslorna vi vill ge intryck av att ha situationen under kontroll.

Sociologen Brené Brown utmanar oss att möta sårbarheten på ett annat sätt. Vi tror att vi vet att sårbarhet är samma sak som svaghet, men tänk om sårbarheten i själva verket är en kraftkälla, en styrka? När vi stänger till för andra och inte visar vilka vi verkligen är, då skapar vi också ett avstånd till de människor, känslor och händelser som ger våra liv mening och riktning.

Brené Brown är sociologen som har fått miljoner människor att fundera över sårbarhet och skamtålighet som förutsättningar för ett lyckligt liv. Mod att vara sårbar bygger på tolv års forskning med intervjuer bland män och kvinnor, studenter, psykologer, sociologer, lärare och på många möten med människor som lyssnat till hennes föredrag och kommit fram för att tala med henne efteråt. De har berättat om föräldraskap, relationer, kärlek, arbete, vänskap, yrkesliv och ledarskap.

Brené Brown har doktorerat i sociologi och är research professor vid University of Houston Graduate College of Social Work. Efter sitt uppmärksammade föredrag om sårbarhet på konferensen TEDx Houston har hon också föreläst på den stora TED-konferensen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Brené Brown

  • Resa sig stark

    Brené Brown

    "Vi kan aldrig bli hela människor om vi inte vågar stå för alla våra erfarenheter - även de svåra." Brené Brown undersöker vad som händer i oss när vi slagit i botten och ska försöka ta oss upp igen. Vilka känslor har vi då vi ligger där...

  • Våga vara operfekt

    Brené Brown

    Jobba smartare, bli snyggare, leva bättre och mer hälsosamt. Många av oss tror att det är vägentill ett lyckligare liv. Brené Brown, som forskat om sårbarhet och skam, sägertvärtom: Var som du är. Var glad för det som blir bättre,men acceptera din...