Flisan vill göra allt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Flisan (del 2)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
26
Utgivningsdatum
2018-09-12
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form)
Illustratör/Fotograf
Jonas Olsson
Dimensioner
235 x 175 x 8 mm
Vikt
229 g
SAB
Hcf
ISBN
9789173877565
Flisan vill göra allt (inbunden)

Flisan vill göra allt

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-09-12

Slutsåld

Med över 50 barnböcker i ryggen har nu prisade författaren Linda Palm påbörjat en ny bokserie om Flisan - en driven tjej med bestämda åsikter och med kreativa lösningar på livets olika problem. Nu kommer bok två i serien, Flisan vill göra allt. Varje dag har Flisan något kul att göra. Familjen åker från den ena aktiviteten till den andra. Mamma och pappa turas om att skjutsa. Ibland måste Flisan till och med äta mellanmålet i farten för att ladda om inför nästa grej. För hon vill ju verkligen hinna göra allt! Till slut blir det för mycket av alla aktiviteter. Efter simskolan kastar sig Flisan ner på golvet och börjar gråta. Hon känner sig helt slut. Jag får ju aldrig bara vara! skriker Flisan. Jag orkar inte ... På ett humoristiskt och igenkännande sätt skriver Linda Palm om vardagens motgångar som alla barn kan känna igen sig i, men också om kreativa lösningar som både barn och vuxna uppskattar.

Linda Palm är barnboksförfattare, föreläsare och utbildad pedagog. Hon har skrivit över 50 barnböcker och läromedel. År 2015 fick hon Hédi Frieds lärarpris för det pedagogiska arbete hon gör för ökad tolerans och demokratiska värderingar bland de yngre åldrarna.

Illustratören och serietecknaren Jonas Olsson lyfter berättelsen genom sina karakteristiskt varma, färgglada och kluriga bilder. Han har bland annat tecknat 91:an Karlsson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Flisan vill göra allt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En trevlig serie
  Kaffeläsaren, 11 oktober 2018

  Sonen och jag har tidigare läst Flisan och orättvisan. Den boken gillade vi mycket. Flisan vill göra allt gillar vi med! Boken känns väldigt aktuell idag. Det är många barn som har det som Flisan har, med aktiviteter varenda dag. På ett mycket pedagogiskt och tilltalande sätt berättas det om Flisan och hennes hektiska liv. Varje dag är det bråttom till alla aktiviteter som ska hinnas med. Till slut blir det för mycket för Flisan! Sonen som är dryga 7 reagerar direkt på att Flisan har mycket ... Läs hela recensionen

 2. Viktig bok med barnperspektiv.

  I denna boken vill Flisan hinna göra allt trots att det blir för mycket. Boken introducerar till samtal om aktivitetsstress, och det viktiga i att ibland "bara vara".
  Ett viktigt ämne att prata om med barn i vårt samhälle som är för effektivt, med massor av aktiviteter och där utmattningssyndrom skjuter i höjden.
  Jag gillar speciellt mycket att Palm låter Flisan få uttrycka sin trötthet över alla aktiviteter. För barn blir utkörda som vuxna - men dom kanske i större grad visar det g... Läs hela recensionen

 3. Charmig bok som väcker bra funderingar
  @barnbokstips, 15 september 2018

  Jag och 5-åringen har läst Flisan vill göra allt av Linda Palm och Jonas Olsson. Vi gillar serien om Flisan och tycker att den här var ännu bättre än första. Flisan vill göra allt och åker från den ena aktiviteten till den andra. Allt är roligt men en dag blir det för mycket och Flisan som börjar gråta och känner sig helt slut.
  En bra bok även för vuxna att läsa. Jag personligen tycker ibland att barn verkar ha för mycket aktiviteter. Förskola, skola där det är full fart hela dagen sen vi... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Linda Palm