Ovillkorligt älskad : 365 påminnelser om vår sannaste identitet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
408
Utgivningsdatum
2019-09-13
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Översättare
Therese Hedlund
Originaltitel
Your Are the Beloved : Daily Meditaions for Spiritual Living
Medarbetare
Mannberg, Maria (form)
Dimensioner
192 x 140 x 30 mm
Vikt
498 g
SAB
Ci
ISBN
9789173877572
Ovillkorligt älskad : 365 påminnelser om vår sannaste identitet (inbunden)

Ovillkorligt älskad : 365 påminnelser om vår sannaste identitet

(9 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-09-13
260
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ovillkorligt älskad är en bok med dagliga meditationer för ett helt år, utvalda från skrifter, föreläsningar och brev av den välkända och älskade prästen och författaren Henri Nouwen. Henri Nouwen kämpade hela livet med ensamhet och ångest. När han var som djupast nere i sitt mörker gjorde han ett medvetet val att tillbringa en del av dagen i ensamhet för att söka Gud. Resultatet blev en uppenbarelse: "Du är Guds älskade." Först orkade han knappt höra orden, men gradvis lät han dem slå rot i sitt hjärta och bli sin primära identitet.

I Ovillkorligt älskad uppmanar Henri Nouwen läsarna att göra samma upptäckt: Du är Guds älskade. Så mycket förändras när den insikten landar i våra hjärtan. Vi blir mer intresserade av att vara än att göra; vi binder våra sår snarare än springer från det som orsakar oss smärta; vi befinner oss nära döden i stället för att förneka den.

Henri Nouwen (1932-1996) var universitetslärare vid bland annat Yale och Harvard, romersk-katolsk präst och författare. De sista åren av sitt liv ägnade han åt att vara medarbetare och präst i en kommunitet för personer med psykisk funktionsnedsättning.

"Henri Nouwen sår en oro i min medelklasstrygghet och bjuder mig att följa Jesus mer helt och fullt."

Tomas Sjödin, författare, i tidningen Pilgrim

 

"Kombinationen av äkta inlevelse i människors situation och djup insikt i det kristna budskapet gör att otaliga läsare av hans böcker har blivit så berörda, ja, har omvänt sig till Kristus."

Anders Arborelius, biskop och kardinal, i förordet till Att komma hem
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ovillkorligt älskad : 365 påminnelser om vår sannaste identitet
 2. +
 3. Längtan visar vägen : 365 texter för din inre hälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Längtan visar vägen : 365 texter för din inre h... av Patricia Tudor-Sandahl (pocket).

Köp båda 2 för 329 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ovillkorligt älskad : 365 påminnelser om vår sannaste identitet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas när livet är tufft
  Agneta Oredsson, 10 maj 2021

  Utmärkt när humöret sjunker och när självkänslan fått sig en knäck att då bli påmind om att jag och du är ovillkorligt älskade ! Små korta texter för varje dag under året skrivna ev en klok och erfaren person. Rekommenderas !

 2. Jättebra bok
  vn, 11 mars 2020

  Boken är både vacker och mycket innehållsrik. Mycket visdom och kärlek. Har läst väldigt många självhjälpsböcker och böcker om andlighet. Den här boken är speciell och utmärker sig över alla andra tycker jag. Det talar verkligen till mitt hjärta.

 3. Livsmedicin
  Bede, 28 januari 2020

  Författaren öser ur egna erfarenheter och delar tankar som hjälpt honom. Varma, kloka tankar som stärker och tröstar den som inte förstår sitt värde!

 4. Helt underbart tröstande och inspirerande !
  Agneta Oredsson, 21 januari 2020

  Helt underbart tröstande och inspirerande, inte bara i svåra tider i ens liv. Och fri från fördömanden eller nedvärdering, vilket är verkligt sällsynt. Mycket värdefull läsning för mig när den nya dagen startar.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Henri Nouwen