Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Funkisfamiljen (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
59
Utgivningsdatum
2018-08-20
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Björk, Cia (form)
Illustratör/Fotograf
Anna Forsmark
Dimensioner
217 x 154 x 10 mm
Vikt
222 g
SAB
Hcf
ISBN
9789173877671
Operation slutstirrat (inbunden)

Operation slutstirrat

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-08-20
129
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Operation slutstirrat Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
"Titta! Är det där en människa? "

Ett barn på skolgården pekar på Vides storasyskon Mio som är funkis. Tårarna bränner bakom ögonlocken på Vide. Det är klart att Mio är en människa! Ingen i skolan vet att Vide och Mio är syskon, men hjälp av sin kompis Sammi planerar Vide att ändra på det. Ja, att faktiskt ändra på alla människors underliga sätt när de ser Vides familj. Det är dags för Operation slutstirrat! Böckerna om Funkisfamiljen handlar om Vide samt syskonen Mio och Tintin. Mio har en sällsynt diagnos, kan inte kan gå eller prata och blir ofta allvarligt sjuk.

Operation slutstirrat handlar om barns tankar om bemötande. I denna bok funderar Vide på vad man kan göra med alla som stirrar på Mio. Samtidigt som det är pinsamt blir Vide väldigt arg varje gång det händer. Tillsammans med nya kompisen Sammi hittar Vide till slut en lösning. Böckerna visar på Vides egna förmåga och att barns tankar och känslor är viktiga och riktiga. Seriens andra bok, Operation rädda sommarlovet, tar upp frågor om ovisshet och kom ut våren 2019. Seriens tredje bok, Operation dödsviktigt, tar upp frågor om döden och kommer ut våren 2020.

Anna Pella är journalist och fotograf med inriktning mot familjeliv och funktionsnedsättning. I hennes uppmärksammade bok När du ler stannar tiden berättar hon om hur det är att leva med en dotter med en svår medfödd hjärnskada. Anna Pellas egen familj är förlaga till barnboksserien Funkisfamiljen.

Anna Forsmark som illustrerat boken använder humor, värme och mycket detaljer i sina illustrationer. Hon har tidigare illustrerat Lek istället för bråk , Lilla hemlis-boken samt på Libris Lilla nej-boken, Operation rädda sommarlovet och Operation dödsviktigt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Operation slutstirrat
 2. +
 3. Operation dödsviktigt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Operation dödsviktigt av Anna Pella (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Operation slutstirrat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Alla borde läsa!

  Vi har läst de två första böckerna om Funkisfamiljen, böckerna skildrar genuint hur det kan vara att vara en funkisfamilj.
  Under berättelsens gång läser vi utifrån brodern Vides perspektiv. Vides storasyster Mio är funkis och kan varken tala eller gå, men hon älskar sockervadd och sprider massor av glädje. I bägge böckerna får vi följa hur Vide försöker hantera de utmaningar och besvikelser som kan uppkomma. Även fina stunder och styrkor lyfts.

  Jag har högläst böckerna för I (5,... Läs hela recensionen

 2. Mycket bra bok
  Kaffeläsaren, 24 september 2018

  Operation Slutstirrat är en första delen i en ny serie om Funkisfamiljen för barn i ålder 6-9 år. Boken berättar om hur det är att vara syskon till ett barn med funktionsnedsättning. Det är ett väldigt bra initiativ att skriva en bok om detta. Författaren har själv egna erfarenheter av detta och det märks i boken. På ett rakt och enkelt sätt berättas historien om Vides storasyskon Mio som är funkis. I skolan stirrar de andra barnen och undrar om det är en riktig människa. Hur ska Vide göra fö... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner