Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Funkisfamiljen (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
59
Utgivningsdatum
2018-08-20
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Björk, Cia (form)
Illustratör/Fotograf
Anna Forsmark
Dimensioner
217 x 154 x 10 mm
Vikt
222 g
SAB
Hcf
ISBN
9789173877671
Operation slutstirrat (inbunden)

Operation slutstirrat

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-08-20
106
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Funkisfamiljen är en ny barnboksserie för barn 6-9 år om hur det är att växa upp med ett syskon som har en funktionsnedsättning. Den handlar om huvudpersonen Vide, 8 år, samt syskonen Tintin, 5 år, och Mio, 10 år. Mio har en medfödd hjärnskada och kan inte gå eller tala.

Seriens första bok, Operation slutstirrat, handlar om bemötande och hur det känns när ett barn på skolgården undrar om Mio är en riktig människa. Hur ska Vide göra med alla som frågar, undrar eller stirrar på Mio? Samtidigt som det är pinsamt blir Vide väldigt arg när det händer och det händer ofta. Tillsammans med sin nya klasskompis och sina syskon försöker Vide komma på sätt att handskas med situationer som uppstår.

Boken är skriven av journalisten Anna Pella som har sin egen familj som förlaga till böckerna. Anna Pellas första bok När du ler stannar tiden är en dagbok till hennes dotter Agnes som föddes med en svår hjärnskada. Den har uppmärksammats i flera stora medier, bland annat i Svt:s program "När livet vänder".

Anna Forsmark som illustrerat boken använder humor, värme och mycket detaljer i sina illustrationer. Hon har tidigare illustrerat boken Lilla nej-boken och Lek istället för bråk: 64 lekar för att förenkla vardagen med barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Operation slutstirrat
 2. +
 3. Operation rädda sommarlovet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Operation rädda sommarlovet av Anna Pella (inbunden).

Köp båda 2 för 223 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Operation slutstirrat. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Alla borde läsa!
  Barnboksfamiljen, 26 juli 2019

  Vi har läst de två första böckerna om Funkisfamiljen, böckerna skildrar genuint hur det kan vara att vara en funkisfamilj.
  Under berättelsens gång läser vi utifrån brodern Vides perspektiv. Vides storasyster Mio är funkis och kan varken tala eller gå, men hon älskar sockervadd och sprider massor av glädje. I bägge böckerna får vi följa hur Vide försöker hantera de utmaningar och besvikelser som kan uppkomma. Även fina stunder och styrkor lyfts.

  Jag har högläst böckerna för I (5,... Läs hela recensionen

 2. Mycket bra bok
  Villivonkansbooks (Örebro), 24 september 2018

  Operation Slutstirrat är en första delen i en ny serie om Funkisfamiljen för barn i ålder 6-9 år. Boken berättar om hur det är att vara syskon till ett barn med funktionsnedsättning. Det är ett väldigt bra initiativ att skriva en bok om detta. Författaren har själv egna erfarenheter av detta och det märks i boken. På ett rakt och enkelt sätt berättas historien om Vides storasyskon Mio som är funkis. I skolan stirrar de andra barnen och undrar om det är en riktig människa. Hur ska Vide göra fö... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Operation slutstirrat