Riggad sanning : en berättelse om kampen till rättvisa och försoning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2019-09-20
Upplaga
1
Förlag
Libris Förlag
Översättare
Daniel Braw
Originaltitel
Just Mercy
Dimensioner
221 x 155 x 27 mm
Vikt
556 g
SAB
O
ISBN
9789173878029
Riggad sanning : en berättelse om kampen till rättvisa och försoning (inbunden)

Riggad sanning : en berättelse om kampen till rättvisa och försoning

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-09-20
179 209 Du sparar 30 kr!
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Bryan Stevenson är USA:s unge Nelson Mandela en lysande jurist som med modigt och med övertygelse kämpar för att garantera rättvisa för alla. Den är lika fängslande som en kriminalroman, och det är inget annat än ett nations själ som står på spel. Desmond Tutu

Bryan växte upp fattig i den segregerade södern i USA. Hans starka känsla för rättvisa gjorde att han utbildade sig till advokat och grundade Equal Justice Initiative, en juristbyrå som har inriktat sig på att försvara de som är i mest desperat behov av hjälp: de fattiga, de falskt anklagade och kvinnor och barn som har fångats i de yttersta utkanterna av rättvisesystemet.

Ett av Stevensons första fall var Walter McMillian, en svart man dödsdömd för mord på en vit kvinna ett brott som han insisterade på att han inte begått. Fallet drog Bryan in i ett nät av konspirationer, politiska intriger, en häpnadsväckande rasistisk ojämlikhet och en juridisk balansgång och förvandlade hans förståelse av barmhärtighet och rättvisa för alltid.

USA har den högsta graden av fängslande och inlåsning i världen. En av femton förväntas hamna i fängelse. För svarta män stiger denna siffra till en av tre. Och Death Row dödsstraff är oproportionerligt svart.

Bryan Stevenson är grundare och direktor för Equal Justice Initiative i Montgomery, Alabama. Han har åstadkommit strafflindring för dussintals dömda fångar, pläderat fem gånger inför Högsta domstolen, och vunnit nationellt erkännande för sitt arbete bland den fattiga och färgade befolkningen. Han har även erhållit flera utmärkelser, bland annat the MacArthur Foundation Genius Grant.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Riggad sanning : en berättelse om kampen till rättvisa och försoning
  2. +
  3. Förorten : ett samhällsvetenskapligt reportage

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förorten : ett samhällsvetenskapligt reportage av Peter Esaiasson (häftad).

Köp båda 2 för 327 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Riggad sanning : en berättelse om kampen till rättvisa och försoning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Rättssäkerhet är inte för alla
    Siw Larsson, 6 november 2019

    Skrämmande läsning om hur orättfärdigt USA:s domstolar många gånger dömer, men också värmande om dem som sliter för att hjälpa sådana som blivit felaktigt dömda till dödsstraff eller livstids fängelse. Spännande som en Grisham-thriller!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Riggad sanning : en berättelse om kampen ...