Den ofrånkomliga gåtan : om döden och frågorna inför livets slut (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2019-09-20
Upplaga
1
Förlag
Libris Förlag
Dimensioner
210 x 145 x 17 mm
Vikt
343 g
SAB
Do
ISBN
9789173878036

Den ofrånkomliga gåtan : om döden och frågorna inför livets slut

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-20
108
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
Alla tänker på det ibland. Att vi ska dö. Men är det alls något att bry sig om? Vi kommer ju ändå inte att få svar på frågan om vad döden innebär så länge vi lever. Döden förblir Den ofrånkomliga gåtan. Dock, under ytan finns ofta en oro.

Så vad händer med oss när vi är i dödens närhet? Finns det positiva värden? Eller är allt ett lidande? Kan en personlig tro lindra oro eller utgör den snarare ett hinder när man ska dö? Och vad skiljer rädslan för att dö från rädslan att vara död?

Finns det några skäl att fundera över vad döden innebär i all sin hemlighet? Ja, det gör det faktiskt. Livet och döden hör ihop och våra föreställningar om döden kommer att påverka oss i våra liv. Ska vi acceptera det lidande som döden kan innebära? Eller passa på att njuta av livet, eftersom livet här och nu är det enda som finns?

Dessa och många andra frågor diskuterar Owe Wikström och Peter Strang i en dialog. Båda har både personligen och i sitt arbete erfarenhet av existentiella livsfrågor. Wikström är professor, religionspsykolog, författare och präst, Strang är professor, författare, cancerläkare och palliativ läkare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den ofrånkomliga gåtan : om döden och frågorna inför livets slut
 2. +
 3. Kniv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kniv av Salman Rushdie (inbunden).

Köp båda 2 för 347 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den ofrånkomliga gåtan : om döden och frågorna inför livets slut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket tänkvärd!

  Detta är en bok som kan höja livskvalitén hos läsaren. Lättläst trots det svåra ämnet. Hög kompetens och mycket erfarenhet hos författarna gör att man som läsare får ta del av mycket reflekterad kunskap.

 2. Döden...Den gåta som alltid kommer sig åter...
  Neppe Nimmela, 26 november 2019

  Jag andas djupt; Har jag någonsin kommit närmare min egen död än så här? I stilla förundran och i djup tacksamhet tillåter jag mig själv att färdas med i de så närvarande samtal som pågår. Detta är att komma riktigt nära...riktigt nära min egen faktiska Död. Ja, Döden, den vägen vi alla förr eller senare, obönhörligt, kommer att okänt vandra in i...
  Uppriktigt, ödmjukt och med ett öppet hjärta, resonerar Peter Strang och Owe Wikström så rakt och samtidigt vackert varsamt, i en mycket per... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna