Lita på att det ljusnar : 71 texter (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2019-09-16
Upplaga
1
Förlag
Libris Förlag
Dimensioner
185 x 150 x 20 mm
Vikt
329 g
SAB
Ci
ISBN
9789173878203

Lita på att det ljusnar : 71 texter

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-09-16

Slutsåld

Jag har ett måtto för allt jag skriver: Att tala uppriktigt om livet och att alltid försöka tillföra en gnutta hopp. Aldrig det ena utan det andra. Uppriktigheten och hoppet förutsätter varandra och båda är en del av skrivarens ansvar. Att skriva för en så vid och mångskiftande läsekrets är en utmaning som osäkrar varje text, man vet aldrig var den landar, man vet inte hur läsarens liv ser ut när texten blir läst. Just där utmanas jag som mest, där finner jag mitt uppdrag särskilt viktigt: Att mötas i tillvarons mörker, och om det går, sätta ord på det svåra och tillsammans lita på att det ljusnar. Jag tänker ibland att det är hoppet som är min uppdragsgivare och ljuset den jag står ansvarig inför.

Lita på att det ljusnar är Tomas tredje bok med krönikor och samlar 71 texter om livet och att möta tillvarons mörker med hoppet om att vi omges av goda krafter, tankar, blickar och sammanhang. Boken riktar ljuset på de högst ordinära saker och människor som omger oss och väcker tron på att vi själva kan få bli en plats av ljus och hopp och möjlighet för någon annan.

Tomas Sjödin är författare, pastor, föreläsare och krönikör. Han har kommit att bli ett populärt och uppskattat namn. Ett tydligt exempel på detta är att han har sommarpratat i Sveriges Radio två gånger och av radiolyssnarna röstats fram som vinterpratare inte mindre än sex gånger.

Tomas är omåttligt populär och vi älskar honom! Hans Vinter- och Sommarprat ligger i topp på lyssnarfrekvens. Bibi Rödöö, programredaktör för P1 Vinterredaktion

Tomas Sjödin har en enastående förmåga att på ett finstämt sätt ta med sina läsare på lärorika resor i tid och rum. Hans krönikor väcker alltid tankar och manar till reflektion. Det är dessutom ett rent nöje att samarbeta med en så klok och sympatisk människa som Tomas en av Göteborgs-Postens allra mest populära krönikörer under många år. Julle Lennartson, redaktör, Göteborg-Posten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lita på att det ljusnar : 71 texter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betraktelser i livet.
    Vitsippan, 16 november 2019

    Som alltid är Tomas mycket bra och tänkvärd. 71 krönikor på 2-3 sidor. Tar upp det stora i det vardagliga kärlek, tid och tro.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tomas Sjödin