Sårbarhetens kraft : om att finna styrka i svagheten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2020-09-08
Förlag
Libris förlag
Översättare
Ingalill Bergensten
Originaltitel
Sårbarhetens kraft
Dimensioner
212 x 138 x 20 mm
Vikt
330 g
SAB
Ci
ISBN
9789173878401

Sårbarhetens kraft : om att finna styrka i svagheten

Inbunden,  Svenska, 2020-09-08
123
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi såras alla på olika sätt under livets gång. Ingen kommer undan. Sårbarheten är ett existentiellt grundvillkor för oss människor.

Sårbarhetens kraft är en bok som vill hjälpa oss att acceptera vår sårbarhet, att försonas med den och se hur den då kan bli till en styrka både för oss själva och andra. Huvudbudskap är att vi är sårbara som individer och att även våra relationer har en sårbarhet liksom Moder Jord. Det skapar en konflikt då vi lever i en prestationskultur där styrka premieras och människor drömmer om att vara helt igenom lyckade. Därför gör många allt för att dölja sin sårbarhet och är livrädda för att visa svaghet.

Vi strävar efter ett liv utan lidande, efter en glädje utan smärta och en gemenskap utan konflikter. Det kallar vi lycka , skriver författaren.

Dahl har arbetat som präst under och efter flera stora katastrofer, exempelvis dödsskjutningarna på Utøya och tsunamin i Sydostasien. Sommaren 2011 fick jag ännu en gång lära mig att vi är som mest sårbara när det värsta händer, men också att vi är som bäst som medmänniskor när vi bryr oss, ser och hjälper andra.

Hans erfarenheter från möten med människor som hamnat i kris är bland annat att övergångsperioden mellan själva krisen och fortsättningen av livet är en särskilt sårbar tid.

Per Arne Dahl är författare, präst och tidigare biskop. Han är sedan många år också krönikör i en av Norges största tidningar, Aftenposten. Flera av hans böcker har översatts till svenska, bland dem Den överraskande nåden, Allt som är värdefullt har ett pris och Något att hoppas på när det värsta har hänt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sårbarhetens kraft : om att finna styrka i svagheten
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 362 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per-Arne Dahl

  • Gästfrihetens kraft : om att se andra än bara sig själv

    Per-Arne Dahl

    Är gästfrihet på väg att bli ett främmande ord och öppna hem en sällsynthet? Per Arne Dahl vill lyfta upp frågan om utanförskap på dagordningen, så att vi tillsammans kan skapa ett varmare och generösare samhälle. Inte bara för främlingens och fly...