Bibeln : the message på svenska (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
2088
Utgivningsdatum
2021-11-08
Förlag
Libris förlag
Översättare
Felix Larsson
Dimensioner
218 x 149 x 41 mm
Vikt
990 g
SAB
Cb
ISBN
9789173879187

Bibeln : the message på svenska

(13 röster)  |   Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-11-08
318
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Bibeln skrevs från början på ett språk som låg mycket nära vardagsspråket. Det var anpassat för vardagssituationer och inte för det formella språk som talades i historiska dokument. Rytmen och formuleringarna för tankarna till det språk vi använder när vi talar med våra vänner, skriver brev eller diskuterar politik.

The Message är en bibelöversättning med parafrasens signum som försöker att levandegöra Bibelns urgamla språkvärld för den moderna människan. På ett fascinerande och annorlunda sätt försöker den hitta fram till den uttrycksfulla, mustiga nyansen av Gamla testamentets hebreiska och Nya testamentets grekiska.

Många vittnar om hur Eugene Petersons personliga, kunniga och fräscha översättning har öppnat deras ögon för bibelordet på nytt och också gjort det mer tillgängligt för ovana bibelläsare.

Felix Larsson är översättare och språklig stilist är Maria Store.För mig som låtskrivare står det klart att Eugene Peterson inte bara är forskare utan även poet. Han ger Guds ord en musikalitet som jag tror alltid har funnits där.
Bono, Grammyvinnande artist och sångare i U2

Eugene Petersons The Message är grundad i 40 år av pastoralt arbete. Hans syfte var inte en översättning som håller sig så nära grekiskan och hebreiskan som möjligt, utan hans längtan var att de som hade gett upp bibelläsningen skulle återupptäcka den. Med The Message har Peterson skapat en landningsbana för Bibelns budskap in i vår vardag, jag hoppas att många får en förnyad nyfikenhet och längtan att läsa Guds ord genom den.
Åsa Molin, bibellärare, teolog och författare

Jag har läst The Message varje dag under ganska många år nu. Jag har svårt att sätta ord på vad det har betytt för mig. Jag läser den som ett komplement till den vanliga Bibeln och gång på gång överraskar den mig med att kasta nytt ljus över texter jag läst många gånger men aldrig riktigt hittat in i. Skönheten i språket och de oväntade vändningarna provocerar, väcker, tröstar och välsignar mig.
Tomas Sjödin, författare och pastor

Att läsa en upprymd eller uppretad Paulus i Eugene Petersons tappning är en upplevelse!
Mikael Tellbe, docent i Nya testamentet, pastor och författare.

Eugene Peterson (1932-2018) var pastor, författare och professor emeritus vid Regent College i Vancouver, Kanada. Han undervisade unga teologer i hebreiska och nytestamentlig grekiska i många år innan han blev församlingspastor. I sitt församlingsarbete i Bel Air, Maryland började han arbeta med den moderna bibelöversättningen The Message. Efter 30 år blev bibelöversättningen klar. Den har efter det spridits över hela den engelskspråkiga världen. Libris har tidigare utgett Nya testamentet, Psaltaren och Vishetslitteraturen på svenska. Nu finns hela Bibeln i svensk översättning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Bibeln : the message på svenska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  Torgny Veibäck, 5 oktober 2023

  Man får ny blick på kända ställen i Bibeln med denna parafras. Speciellt Psaltaren är fin tycker jag. Skall läsas i små stycken.

 2. Bibeln i andra infallsvinklar
  Björn Sundkvist, 20 april 2023

  Ersätter inte de traditionella översättningarna men ett utmärkt komplement för att få ytterligare infallsvinklar. Rekommenderas att läsas parallellt med andra översättningar. Fin utgåva i bra textstorlek!

 3. Bibel 2023
  Alkass, 15 februari 2023

  Har som mål att läsa genom Bibeln 2023 köpte efter en rekommendation The Message. Den har verkligen gjort denna utmaning spännande, så många aha upplevelse när texten är skriven med ord som är nära mig. Detta blir en mycket intressant läsning.

 4. Har nyligen börjat läsa den och har blivit...
  Leif Rosén, 11 januari 2022

  Har nyligen börjat läsa den och har blivit överväldigad av lättheten av att läsa.
  Den är skriven på ett sådant sätt, att orden går in direkt. Innebörden i texten blir
  klarare för mig, än när jag läser i den vanliga Bibeln. Naturligtvis är vår vanliga Bibels
  texter vackrare, men i många fall svåra att förstå. Men med hjälp av the message kan
  jag gå tillbaka och läsa Bibeln på ett annat mer förståeligt sätt. Det moderna språket
  möter det gamla traditionella språket. Eugene P... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Eugene Peterson