Kvällstidningsteologi : 2010-2020 - från populism till pandemi (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
559
Utgivningsdatum
2021-08-25
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
225 x 145 x 43 mm
Vikt
828 g
SAB
Cga,Cm.08
ISBN
9789173879224

Kvällstidningsteologi : 2010-2020 - från populism till pandemi

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-08-25
255
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tiotalet inleddes med populismens genombrott och slutade med en världsvid pandemi. Däremellan präglades årtiondet av allt från flyktingkris och Greta Thunbergs klimataktivism till Donald Trumps presidentskap, metoo och de massiva Black Lives Matter-demonstrationerna.

Kvällstidningsteologi är en högaktuell samtidshistoria som ger läsaren chansen att återuppleva och försöka förstå tiotalet. Hur var det att leva i detta dramatiska decennium? I boken vävs teologen Joel Halldorfs främsta texter från årtiondet samman med nyskrivna återblickar. Vi får återvända till de mest avgörande händelserna, samtidigt som Halldorf synliggör de andliga och existentiella trender som formar vår tid.

Genom sina texter i bland annat Expressen har Halldorf bidragit till levande samtal och debatter om religionernas betydelse i vår tid. Med kultursidan som predikstol skriver hans färgstarkt och tillgängligt om allvarliga ting en genre som han själv kallar för kvällstidningsteologi. Han skapar engagemang och väcker känslor, såväl inom kyrkan som i samhället i stort.

Joel Halldorf (f. 1980) är docent i kyrkohistoria och verksam vid Enskilda Högskolan Stockholm. Han skriver regelbundet i Expressen, Dagen, Axess och Fokus och har även medverkat i en rad tv- och radioprogram. Hans forskning handlar om religionen i det moderna samhället och han är författare till en rad böcker på detta tema. De senaste är Gud: Jakten och Gud: Återkomsten.

Joel Halldorf är en av Sveriges viktigaste intellektuella. Med absolut gehör för sin samtid blottlägger han liberalismens och sekularismens smärtpunkter.

Karin Olsson, kulturchef Expressen, om Gud: Återkomsten

Den bästa formen av originalitet har den som hämtar något vi alla har fått i våra arkiv, men som vi glömt bort. Joel Halldorf har den sortens originalitet. Det är därför hans texter så ofta både överraskar och övertygar

Johan Hakelius, redaktör för Fokus och spanare i P1Joel Halldorf är en predikant. Men vem är inte det? Och vi behöver resonerande predikanter. Jag tror dock att han är lite mer konservativ än han riktigt vill erkänna, annat än för Gud. Jag lsäer honom ofta!

Göran Greider, författare och skribent

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvällstidningsteologi : 2010-2020 - från populism till pandemi
  2. +
  3. Trons vittnen : berättelser för daglig läsning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trons vittnen : berättelser för daglig läsning av Peter Halldorf, Joel Halldorf (inbunden).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kvällstidningsteologi : 2010-2020 - från populism till pandemi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fångar samtidsandan
    Jan Magnusson, 14 december 2021

    Boken fångar på ett mycket intressant och genomträngande sätt samtidens tänkande och hur samtidsandan påverkar vår syn på det som händer. Är på så sätt en tankens historieskrivning av 2010-talet. Grupperingen av krönikor i teman är mycket lyckad, vilket gör att man kan fördjupa sig i de olika ämnena utifrån olika utgångspunkter. En utmärkt bok att läsa högt för andra, för att sedan diskutera det lästa.

Visa alla 1 recensioner