Operation framtiden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Funkisfamiljen (del 5)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
67
Utgivningsdatum
2022-01-25
Förlag
Libris förlag
Illustratör/Fotograf
Anna Forsmark
Dimensioner
218 x 156 x 12 mm
Vikt
262 g
SAB
Hcf
ISBN
9789173879392

Operation framtiden

Inbunden,  Svenska, 2022-01-25
132
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
    99
Visa alla 1 format & utgåvor
Del 5 i barnboksserien om Funkisfamiljen

"Järnspikar! Mios rullstol har fått punka igen!"

Funkisfamiljen ska åka på semester men det är inte säkert att de kommer iväg. Det är så mycket att tänka på för en funkisfamilj. Vides mage är full av myror. Om inte ens mamma och pappa kan boka en resa, vem ska då fixa allt runt Mio när de blir gamla? Dags för Operation framtiden!

Böckerna om Funkisfamiljen handlar om Vide samt syskonen Mio och Tintin. Mio har en sällsynt diagnos, kan inte kan gå eller prata. Operation vän i nöd handlar om barns tankar om utsatthet. För vad händer när ett barn som inte kan prata behöver hjälp? Tillsammans med Mios lärare startar Vide Operation vän i nöd. Böckerna visar på Vides egna förmåga och att barns tankar och känslor är viktiga och riktiga.

Seriens första bok, Operation slutstirrat, tar upp frågor om bemötande och kom ut hösten 2018. Seriens andra bok, Operation rädda sommarlovet, tar upp frågor om ovisshet och kom ut våren 2019. Seriens tredje bok, Operation dödsviktigt, handlar om döden och kom ut våren 2020. Seriens fjärde bok, Operation vän i nöd, handlar om utsatthet och kom ut hösten 2020. Spelet om Funkisfamiljen kom ut 2021.

Anna Pella är journalist och fotograf med inriktning mot familjeliv och funktionsnedsättning. I hennes uppmärksammade bok När du ler stannar tiden berättar hon om hur det är att leva med en dotter med en svår medfödd hjärnskada. Anna Pellas egen familj är förlaga till barnboksserien Funkisfamiljen.

Anna Forsmark som illustrerat boken använder humor, värme och mycket detaljer i sina illustrationer. Hon har tidigare illustrerat Lek istället för bråk, Lilla hemlis-boken samt på Libris Lilla nej-boken, Lilla nätet-boken, Operation slutstirrat, Operation rädda sommarlovet, Operation dödsviktigt och Operation vän i nöd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Operation framtiden
  2. +
  3. Vitsippor och pissråttor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vitsippor och pissråttor av Oskar Kroon (inbunden).

Köp båda 2 för 211 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »