Kärlek I Tjugonde Seklet : En Biografi Över Alva Och Gunnar Myrdal (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2003-04-01
Upplaga
1
Förlag
Atlas
Medarbetare
Möller, Johanna (form)
Dimensioner
250 x 170 x 15 mm
Vikt
715 g
SAB
Lz Myrdal, Alva,Lz Myrdal, Gunnar
ISBN
9789173891066
Kärlek I Tjugonde Seklet : En Biografi Över Alva Och Gunnar Myrdal (inbunden)

Kärlek I Tjugonde Seklet : En Biografi Över Alva Och Gunnar Myrdal

Inbunden Svenska, 2003-04-01
179
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kerstin Vinterheds biografi över Alva och Gunnar Myrdal bygger på helt nytt material. Bland annat alla de brev Alva och Gunnar under åren skickade till varandra: glödande kärleksbrev mellan två personer som slets mellan viljan att vara tillsammans och önskan att förändra världen.

"Kerstin Vinterhed lyckas väl både med att göra bruk av makarna Myrdals brevväxling - som hon är den första att utnyttja och som utgör grunden för hennes framställning - och med att använda annan forskning, andras minnen och familjemedlemmarnas berättelser. Men därtill låter hon sina egna kunskaper och erfarenheter som social forskare och skribent ge tyngd och personlighet åt boken. Den blir en blandgenre, resonerande och grundad på källor, det tycker jag om."
- Barbro Hedvall, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kärlek I Tjugonde Seklet : En Biografi Över Alva Och Gunnar Myrdal
 2. +
 3. Bruten brygga - Gunnar Myrdal och Sveriges ekonomiska efterkrigspolitik 194

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bruten brygga - Gunnar Myrdal och Sveriges ekon... av Örjan Appelqvist (häftad).

Köp båda 2 för 372 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kerstin Vinterhed

 • Sorgen i Palestina : ett personligt vittnesbörd

  Kerstin Vinterhed

  Sorgen i Palestina skildrar möten med det palestinska och israeliska samhället, så fyllt av motsättningar, spänning och lidande men också av sumud förmågan att uthärda med skönhet och grace. I augusti 2012 förlorade Kerstin Vinterhed sin man och e...

 • Seklets stjärnor

  Kerstin Vinterhed

  ABBA, Alva Myrdal, Evert Taube, Kristina Lugn, Ellen Key, Jonas Birgersson, Ingvar Kamprad...några av alla de människor som det skrevs och talades om under det århundrade vi nyss lämnat. Du möter dem i Seklets stjärnor, en bok baserad på Kerst...

Bloggat om Kärlek I Tjugonde Seklet : En Biografi Öv...

Övrig information

Efter kriget blev Sverige världens modernaste land och Gunnar och Alva Myrdal världens modernaste äkta par. De ville kombinera föräldraskap med yrkesarbete, receptet hette jämställdhet och kollektiv barnomsorg - det som sedan blivit modell för svensk familjepolitik. Efter genombrottet på trettiotalet med "Kris i befolkningsfrågan" stod de i årtionden i centrum för samtidens mest brännande politiska problem, jämställdheten här hemma, biståndet till tredje världen, nedrustningen, Sydafrikafrågan, Vietnamkriget. Som världsmedborgare bodde de ömsom i New York, Paris och New Delhi.

I hundratals kärleksbrev, böcker, tidningsartiklar och stora tal skriver de sina liv. Deras verk är en berättelse om kärlek i tjugonde seklet; genom sonen Jan Myrdals onda barndomstrilogi får deras framgångssaga en tragisk storhet. Alva och Gunnar Myrdal var grandiosa i sin aldrig knäckta framtidstro. I den stora gesten och den självpåtagna världsförbättrarrollen tillhör de ett svunnet sekel. I sin hårt inrutade, tidspressade vardag är de samtida, i sin motsatsfullhet och splittring som vi. Konflikten fördjupar deras modernitet utan att förminska deras politiska insats för familjen, för jämställdheten och för freden.