Sorgens globala diktatur (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Atlas Global
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2002-10-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Adore (form)
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
200 g
SAB
Bb
ISBN
9789173891097

Sorgens globala diktatur

Pocket,  Svenska, 2002-10-01
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sorgens globala diktatur heter Mikael Löfgrens nya bok, som Atlas nu ger ut direkt i pocket. Moderniteten, erfarenheten att allt som är fast förflyktigas, står i fokus i denna samling artiklar skrivna under det senaste decenniet i bland annat Dagens Nyheter.

Veganaktivister, rojalister, kanonförespråkare och litterära intelligensaristokrater, socialdemokratiska mötesproffs, estetiska nazister och marxistiska humanister, tyska bokförläggare och engelska facktanter, knäppskallar och stenakastare från Seattle, Göteborg och Västbanken - alla diagnostiseras i denna bok som uttryck för samtiden, den undflyende.

"Ännu ett ögonblick kan vi vända bort blicken när vi påminns om den nuvarande världsordningens katastrofala konsekvenser för människor och miljö. Det är inte alls givet att gamla och nya sociala rörelser kommer att kunna samverka och bidra till varandras utveckling. Det är inte alls säker att lokala och globala skeenden kan bringas att belydsa och berika varandr. Ner i avgrunden mellan Nord och Syd kan vi alla still slut störta. Ur dess djup kan komma både krig och fascism. Det finns skäl för pessimism. Men..." Om detta "Men..." handlar Sorgens globala diktatur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sorgens globala diktatur
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (storpocket).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikael Löfgren

Övrig information

Veganaktivister, rojalister, kanonförespråkare och litterära intelligensaristokrater, socialdemokratiska mötesproffs, estetiska nazister och marxistiska humanister, tyska bokförläggare och engelska facktanter, knäppskallar och stenkastare från Seattle, Göteborg och Västbanken - alla diagnostiseras i denna bok som uttryck för samtiden, den undflyende. Moderniteten, erfarenheten av att allt som är fast förflyktigas, står i fokus i dessa texter från ett millennieskifte som kanske var en strömkantring:

"Ännu ett ögonblick kan vi vända bort blicken när vi påminns om den nuvarande världsordningens katastrofala konsekvenser för människor och miljö. Det är inte alls givet att gamla och nya sociala rörelser kommer att kunna samverka och bidra till varandras utveckling. Det är inte alls säkert att lokala och globala skeenden kan bringas att belysa och berika varandra. Ner i avgrunden mellan Nord och Syd kan vi alla till slut störta. Ur dess djup kan komma både krig och fascism.

Det finns skäl för pessimism. Men..."

Om detta "Men..." handlar Sorgens globala diktatur.