Än män då? : kön och feminism i Sverige under 150 år (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Atlas Akademi
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2004-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Svanström, Yvonne (red.), Östberg, Kjell (red.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
299 g
SAB
Ohj-c:k.5,Ohj-c:k.46
ISBN
9789173891288
Än män då? : kön och feminism i Sverige under 150 år (häftad)

Än män då? : kön och feminism i Sverige under 150 år

(1 röst)
Häftad Svenska, 2004-01-01
159
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sverige pekas ofta ut som ett av världens mest jämställda länder, och detta används också ofta av svenska politiker för att föra fram Sveriges unika egenskaper. Men är det så? Och i så fall: Har Sverige alltid varit ett jämställt land i förhållande till andra länder? Är den svenska staten särskilt kvinnovänlig? Eller är det tvärt om så att tidigare generationers manliga motstånd tvingat kvinnor att vara extra aktiva och välorganiserade för att nå resultat? Är det kvinnorna och deras egen kamp som är förklaringen?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Än män då? : kön och feminism i Sverige under 150 år
  2. +
  3. Att lägga livet till rätta - studioer i svensk folkhemspolitik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att lägga livet till rätta - studioer i svensk ... av Yvonne Hirdman (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Sverige pekas ofta ut som ett av världens mest jämställda länder, och detta används också ofta av svenska politiker för att föra fram Sveriges unika egenskaper. Men är det så?
Och i så fall: Har Sverige alltid varit ett jämställt land i förhållande till andra länder? Är den svenska staten särskilt kvinnovänlig? Eller är det tvärt om så att tidigare generationers manliga motstånd tvingat kvinnor att vara extra aktiva och välorganiserade för att nå resultat? Är det kvinnorna och deras egen kamp som är förklaringen?
I Än män då vill nio genusforskare ge sina svar på dessa frågor. Utifrån skiftande vetenskapliga och teoretiska traditioner har de tillsammans under fem år studerat relationerna mellan medborgare och stat i Sverige under 150 år. I denna bok är det betydelsen av kvinnors relationer till män som står i centrum: Kvinnors möten eller icke-möten med män, mäns motstånd och stöd, kvinnors motstånd mot och samarbete med män.