Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2008-09-16
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Dimensioner
189 x 129 x 23 mm
Vikt
340 g
SAB
Ohdi-c,Ohafi-c
ISBN
9789173891455
Svart notis (inbunden)

Svart notis

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2008-09-16
159
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Nya Vällingby centrum invigdes våren 2008. Ägaren Svenska Bostäder kände inte till att papperslösa arbetare jobbade nattetid för att centrumet skulle bli färdigt i tid. Biterman Garay och hans bror Roberto rev på sin chefs order ut asbest i den gamla centrumbyggnaden. Bröderna som kommer från Bolivia hade varken lagstadgade skyddskläder eller den utbildning som krävs när de rev ut det livsfarliga materialet.

Efter att han blivit varnad av en svensk byggnadsarbetare tog Biterman Garay bilder på arbetsplatsen med sin mobiltelefon. Bilderna visar hur de bolivianska rivningsarbetarna hackar loss asbesten med knivar. När Biterman och hans bror frågade efter arbetskläder och skyddsutrustning till rivningsarbetet hotade chefen med att se till att de blev utvisade ur landet. Bröderna väntar fortfarande på den läkarundersökning de utlovats.

I en ny reportagebok - Svart notis - berättar bröderna Garay om den rättslöshet papperslösa arbetare utsätts för på svensk arbetsmarknad. SVT-journalisten Stina Blomgren har under flera år bevakat frågor som rör papperslösa migranter. I boken intervjuas också Byggettans ordförande Johan Lindholm som fört brödernas talan samt Projektbyrån som byggt centrumet för Svenska Bostäders räkning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svart notis
 2. +
 3. Nyliberal politisk filosofi : En kritisk analys av Milton Friedman, Robert Nozick och F.A. Hayek

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyliberal politisk filosofi : En kritisk analys... av Anna Maria Blomgren (häftad).

Köp båda 2 för 373 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svart notis. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande, omskakande och viktig reportagebok
  JH, 23 september 2008

  Håller med DN, som i sin recension skrev: "Det är starkt och sorgligt. Men också kunnigt och väldokumenterat. Blomgren har som teve- och tidningsreporter skaffat sig ett gediget material i ämnet . . ."

  Eller som Hallands Nyheter uttryckte det: "Personerna i boken ser rakt på läsaren. Boken ger röst åt en rad människor som kommit till Sverige olagligt, eller som stannat kvar och gömt sig efter att ha fått avvisningsbeslut."

  Detta är reportagebok som skakar om och bjuder på vi... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner