Kvinnor får röst : kön, känslor och politisk kultur i kvinnornas rösträttsrörelse (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2006-05-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Illustratör/Fotograf
Paul Myrén
Illustrationer
ill.
Dimensioner
225 x 150 x 30 mm
Vikt
600 g
SAB
K.5,Ohja
ISBN
9789173891509
Kvinnor får röst : kön, känslor och politisk kultur i kvinnornas rösträttsrörelse (inbunden)

Kvinnor får röst : kön, känslor och politisk kultur i kvinnornas rösträttsrörelse

kön, känslor och politisk kultur i kvinnornas rösträttsrörelser

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2006-05-01
209
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kvinnor får röst : kön, känslor och politisk kultur i kvinnornas rösträttsrörelse Kan levereras innan julafton
Svenska rösträttskvinnor krossade inga fönsterrutor och brände inga by ggnader. De ville inte framstå som bråkstakar som de engelska suffrage tterna. De uppträdde i stället på ett svenskt lagom sätt och följde fo lkrörelsekulturens traditioner, organiserade sig, skrev dagordningar o ch begärde ordet. Men det fanns radikala rebeller även här. De var vis serligen mer stillsamma i sina metoder men liknade suffragetterna i si n handlingskraft, sin feminism och sitt liberala frisinne. Kvinnor får röst handlar om några av dessa aktivister inom Landsföreningen för kv innans politiska rösträtt och den bygger på de omfattande brevsamlinga r som de har lämnat efter sig i arkiven. Breven ger inblickar i nya si dor av den politiska kampen liksom i det privata livet, familjens, vän nernas och äkta männens betydelse för byggandet av rörelsen. Att leva rösträttslivet blev för somliga det stora äventyret som gav emotionell energi. Skälet till att rörelsen drog till sig så många välutbildade kvinnor var att de just i detta politiska och sociala sammanhang kunde få utlopp för sina intellektuella behov och känslor tala, skriva, a rgumentera, debattera, resa och möta nya människor och miljöer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvinnor får röst : kön, känslor och politisk kultur i kvinnornas rösträttsrörelse
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Florin

Övrig information

Svenska rösträttskvinnor krossade inga fönsterrutor och brände inga byggnader. De ville inte framstå som bråkstakar som de engelska suffragetterna. De uppträdde i stället på ett svenskt lagom sätt och följde folkrörelsekulturens traditioner, organiserade sig, skrev dagordningar och begärde ordet. Men det fanns radikala rebeller även här. De var visserligen mer stillsamma i sina metoder men liknade suffragetterna i sin handlingskraft, sin feminism och sitt liberala frisinne. Kvinnor får röst handlar om några av dessa aktivister inom Landsföreningen för kvinnans politiska rösträtt och den bygger på de omfattande brevsamlingar som de har lämnat efter sig i arkiven. Breven ger inblickar i nya sidor av den politiska kampen liksom i det privata livet, familjens, vännernas och äkta männens betydelse för byggandet av rörelsen. Att leva rösträttslivet blev för somliga det stora äventyret som gav emotionell energi. Skälet till att rörelsen drog till sig så många välutbildade kvinnor var att de just i detta politiska och sociala sammanhang kunde få utlopp för sina intellektuella behov och känslor ¿ tala, skriva, argumentera, debattera, resa och möta nya människor och miljöer.