Så föll den svenska modellen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
387
Utgivningsdatum
2005-04-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
200 g
SAB
Kc.58 ,Qad-c
ISBN
9789173891578
Så föll den svenska modellen (pocket)

Så föll den svenska modellen

(11 röster)
Pocket, Svenska, 2005-04-01

Slutsåld

"Läsvärd, underhållande och rasande skickligt skriven" Göteborgs-Posten

Björn Elmbrant beskriver hur de politiska makthavarna - Palme, Bohman, Feldt, Dennis, Bildt, Westerberg m.fl. - under 80- och tidigt 90-tal snavar in i en förändring de inte kan överblicka konsekvenserna av. Idag vet vi hur det slutade; i kampen mot en inflation som inte funni ts på länge, har vi en allt djupare och mer permanent arbetslöshet. Sv erige är ett av tre länder i vilket inkomstskillnaderna ökat snabbast det senaste decenniet. Fattiga har blivit fattigare och rika rikare. D en generella välfärden är allt mer ett tomt skal. Steg för steg får l äsaren följa Sveriges väg mot katastrofen. Hur den svenska modellen av maktbalans, tillväxt och välfärd bryts ner av politiska motsättningar och ekonomiska krafter som inte kan tyglas.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Så föll den svenska modellen

Övrig information

"Läsvärd, underhållande och rasande skickligt skriven" Göteborgs-Posten

Björn Elmbrant beskriver hur de politiska makthavarna - Palme, Bohman, Feldt, Dennis, Bildt, Westerberg m.fl. - under 80- och tidigt 90-tal snavar in i en förändring de inte kan överblicka konsekvenserna av.
Idag vet vi hur det slutade; i kampen mot en inflation som inte funnits på länge, har vi en allt djupare och mer permanent arbetslöshet. Sverige är ett av tre länder i vilket inkomstskillnaderna ökat snabbast det senaste decenniet. Fattiga har blivit fattigare och rika rikare. Den generella välfärden är allt mer ett tomt skal.
Steg för steg får läsaren följa Sveriges väg mot katastrofen. Hur den svenska modellen av maktbalans, tillväxt och välfärd bryts ner av politiska motsättningar och ekonomiska krafter som inte kan tyglas.