Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2005-08-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Dimensioner
215 x 147 x 30 mm
Vikt
530 g
SAB
Qaec-c:k.59,Pu-c.04
ISBN
9789173891608

Dansen kring guldkalven - så förändrades Sverige av börsbubblan

Inbunden,  Svenska, 2005-08-01
177
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  49
 • Skickas inom 5-8 vardagar
  189
Visa alla 2 format & utgåvor
Dansen kring guldkalven är en bok om drömmar. Drömmar som gick i kras när luften gick ur börsen efter millennieskiftet 1999/2000.
Somliga drömde om snabba pengar och evig tillväxt på en aktiebörs som tycktes skapa guld av nästan ingenting.
Andra drömde om en ny sorts arbetsplatser, som tillät människor att ta verkligt ansvar, men också rymde vilda fester. Dansen kring guldkalven är hela historien om den galna börsbubblan.
Det är en bok om hur ett helt folk under några år lät sig suggeras att tro att alla kunde bli vinnare.
Läs om mediemanipulatörerna och om de som varnade, men ingen lyssnade på. Möt politiker och ekonomer, riskkapitalister, IT-entreprenörer och småsparare - vanliga människor som förlorade alla sina besparingar.

Björn Elmbrant är journalist på Sveriges Radio. Han har tidigare skrivit ett tiotal böcker, bland dem Så föll den svenska modellen (i pocket 2005) och Hyperkapitalismen. 2000 tilldelades han Stora Journalistpriset för "informativa, analytiska och spetsiga perspektiv på politiska och ekonomiska frågor".

"Underhållande och medryckande ... Obligatorisk läsning för alla fondkommissionärer - alla som handlar med aktier borde läsa den här boken" (Mats Qviberg, finansman)

"Björn Elmbrant har gjort en imponerande kartläggning om vilka krafter som skapade börsbubblan och hur bubblan till slut brast. Av detta har han gjort en personlig och dramatisk berättelse som ger både spännande och skrämmande läsning." Anders Andersson, förlagschef, Privata Affärer

"Björn Elmbrant visar att ekonomi går att begripa - och att världen går att förändra." Åsa Linderborg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dansen kring guldkalven - så förändrades Sverige av börsbubblan
 2. +
 3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 256 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Elmbrant

Recensioner i media

"Många danser har uppförts och kommer att uppföras kring guldkalven. Elmbrant har skildrat en av dem. Lyckligt arg läser jag boken."
Göran Greider, DN.

Övrig information

Dansen kring GULDKALVEN är en bok om drömmar. Drömmar som gick i kras när luften gick ur börsen kring millennieskiftet 1999/2000. Somliga drömde om snabba pengar och evig tillväxt på en aktiebörs som tycktes skapa guld av nästan ingenting. Andra drömde om en ny sorts arbetsplatser, som tillät människor att ta verkligt ansvar, men också rymde vilda fester. Dansen kring GULDKALVEN är hela historien om den galna börsbubblan.

Det är en bok om hur ett helt folk under några år lät sig suggeras att tro att alla kunde bli vinnare.
Läs om mediemanipulatörerna och om de som varnade, men ingen lyssnade på. Möt politiker och ekonomer, riskkapitalister, IT-entreprenörer och småsparare - vanliga människor som förlorade alla sina besparingar.