No Tears for Queers (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2005-04-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas KB
Dimensioner
217 x 150 x 35 mm
Vikt
400 g
SAB
Oeb,Ohjh
ISBN
9789173891646

No Tears for Queers

ett reportage om män, bögar och hatbrott

Inbunden,  Svenska, 2005-04-01

Slutsåld

Läs ett utdrag ur boken!
No tears for queers handlar om män, bögar och hatbrott. Johan Hilton har skrivit ett kriminalreportage om morden på Matthew, Johan och Josef, tre homosexuella män som raggade på fel killar:

Matthew misshandlas brutalt av två 20-åriga killar, bästa kompisarna Aaron och Russel i staden Laramie, i den amerikanska mellanvästern. Och blir en ikon i den amerikanska gayvärlden.
Johans kropp upphittas i Katrineholm i en brunn med byxorna nerdragna och halsen avskuren, två gånger.
Josef möter sina banemän, satanisterna Nemesis och Tom, en sen natt i centrala Göteborg - Sveriges okrönta böghatarstad. Hilton gör en djupdykning i satanisternas och dödsmetalmusikens mörka - och homosociala - värld.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Hilton

Recensioner i media

"Johan Hilton har gjort ett storslaget journalistiskt arbete ... boken är ett dokument över oss och vår värld, som vi alla bör läsa och ta till oss." - Situation Stockholm

"Precis så har Johan Hilton skrivit No tears for queers, en stark bok om svaga människor, en bok om hatbrott som inte andas hat. Suggestivt men sakligt. Jag är så glad att han har skrivit den och så förbannat ledsen att han alls hade anledning att göra det." - Aftonbladet

Övrig information

No tears for queers är en bok om bögar, homofobi och det brutala våld bögar utsätts för. Den handlar också om män och det våld män anser sig ha rätt att bruka för att markera gränsen mellan man och bög (och kvinna).

Johan Hilton har skrivit ett kriminalreportage om morden på Matthew, Johan och Josef, tre homosexuella män som raggade på fel killar:

Matthew misshandlas brutalt av två 20-åriga killar, bästa kompisarna Aaron och Russel i den amerikanska mellanvästerns mest liberala stad Laramie, Wyoming. Och blir en ikon i den amerikanska gayvärlden.

Johans kropp upphittas i en brunn med byxorna nerdragna och halsen avskuren, två gånger, i den socialdemokratiska mönsterstaden Katrineholm. Trots det påtagliga övervåldet Johan utsatts för av Theo (med hjälp av brorsan Henke) bortser media från att lyfta fram böghatet i sin rapportering.

Josef möter sina banemän, satanisterna Nemesis och Tom, en sen natt i centrala Göteborg - Sveriges okrönta böghatarstad. Hilton gör en djupdykning i satanisternas och dödsmetalmusikens mörka - och homosociala - värld.