Den sociala demokratins andra århundrade? : pusselbitar till en ny reformistisk strategi (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
373
Utgivningsdatum
2005-12-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Nyström, Örjan (medf.)
Dimensioner
130 x 200 x 30 mm
Vikt
300 g
SAB
Occ
ISBN
9789173891851
Den sociala demokratins andra århundrade? : pusselbitar till en ny reformistisk strategi (häftad)

Den sociala demokratins andra århundrade? : pusselbitar till en ny reformistisk strategi

(1 röst)
Häftad Svenska, 2005-12-01
138
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
För hundra år sedan proklamerade Hjalmar Branting segervisst 1900-talet som Socialdemokratins århundrade. Åtminstone i Norden fick han rätt. Arbetarrörelsen förvandlade Sverige till vad som kan kallas en institutionaliserad social demokrati, där stödet för mer jämlika villkor mellan människorna sträckte sig långt utöver de egna parti- och fackföreningsleden.

Men var står vi i dag, hundra år senare? Håller tiden på att rinna ut för den svenska välfärds- och arbetsmarknadsmodellen eller finns förutsättningar för en förnyelse av den reformistiska strategin, med nya steg mot ett jämlikare samhälle?

Den frågeställningen står i centrum för boken Den sociala demokratins andra århundrade. Pusselbitar för en ny reformistisk strategi läggs ut på bordet, granskas och prövas mot varann. Ansatsen är öppen och resonerande. Pusslet blir inte färdiglagt, men åtminstone delar av ett motiv kan anas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den sociala demokratins andra århundrade? : pusselbitar till en ny reformistisk strategi
  2. +
  3. Mellan Anpassning Och Motstånd : Facket Och Det Nya Arbetslivet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mellan Anpassning Och Motstånd : Facket Och Det... av Örjan Nyström (kartonnage).

Köp båda 2 för 297 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

För hundra år sedan proklamerade Hjalmar Branting segervisst 1900-talet som Socialdemokratins århundrade. Åtminstone i Norden fick han rätt. Arbetarrörelsen förvandlade Sverige till vad som kan kallas en institutionaliserad "social demokrati", där stödet för mer jämlika villkor mellan människorna sträckte sig långt utöver de egna parti- och fackföreningsleden.
Men var står vi idag, hundra år senare? Håller tiden på att rinna ut för den svenska välfärds- och arbetsmarknadsmodellen - eller finns förutsättningar för en förnyelese av den reformistiska strategin, med nya steg mot ett jämlikare samhälle?

Den frågeställningen står i centrum för Den scoaial demokratins andra århundrade? Pusselbitar till en ny reformistisk strategi läggs ut på bordet, granskas och prövas mot varann. Ansatsen är öppen och resonerande. Pusslet blir inte färdiglagt, men åtminstone delar av ett motiv kan anas.
Anders Nilsson och Örjan Nyström är verksamma inom LO i Göteborg.