Skogen vi ärvde : Ett reportage om den svenska skogen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2006-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Dimensioner
200 x 165 x 20 mm
Vikt
280 g
SAB
Qf
ISBN
9789173892162

Skogen vi ärvde : Ett reportage om den svenska skogen

(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2006-01-01
129 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Efter de senaste årens kraftiga stormar är frågan vad det är för skog vi ska ha i Sverige - och vad vi ska ha den till. Sedan urminnes tider har skogen varit en plats huvudsakligen för försörjning. Med industrialiseringen blev skogen en av motorerna bakom den svenska tillväxten, skogs- och pappersindustrin är svenska basnäringar. Idag är skogen en plats för drömmar och rekreation. I skogen samsas idéer om personlig frihet med krass ekonomi och hotad ekologi. Skogen vi ärvde är en en resa genom den svenska skogen. Eva-Lotta Hultén är frilansjournalist och var redaktör för antologin För Sverige i tiden?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skogen vi ärvde : Ett reportage om den svenska skogen
  2. +
  3. Skogens skördemän : skogs- och flottningsarbetareförbundets kamp för arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogens skördemän : skogs- och flottningsarbeta... av Bo Persson (häftad).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Skogen vi ärvde : Ett reportage om den sv...

Övrig information

Efter de senaste årens kraftiga stormar är frågan vad det är för skog vi ska ha i Sverige – och vad vi ska ha den till. Sedan urminnes tider har skogen varit en plats huvudsakligen för försörjning. Med industrialiseringen blev skogen en av motorerna bakom den svenska tillväxten, skogs- och pappersindustrin är svenska basnäringar. Idag är skogen en plats för drömmar och rekreation. I skogen samsas idéer om personlig frihet med krass ekonomi och hotad ekologi. Skogen vi ärvde är en en resa genom den svenska skogen. Eva-Lotta Hultén är frilansjournalist och var redaktör för antologin För Sverige i tiden?