Americanos : ett reportage om Latinamerikas nya rebeller (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2006-07-01
Upplaga
1
Utmärkelser
Nominerad till Augustpriset 2005
Förlag
Bokförlaget Atlas
Dimensioner
180 x 115 x 15 mm
Vikt
100 g
SAB
Ocf-qd
ISBN
9789173892223
Americanos : ett reportage om Latinamerikas nya rebeller (pocket)

Americanos : ett reportage om Latinamerikas nya rebeller

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2006-07-01
39
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Nollnolltalet blev decenniet då Latinamerika exploderade. De revolutio nära drömmarnas kontinent har sen kalla krigets slut legat i världens skugga; under 1980- och 90-talen, den marknadsliberala epoken, gick ek onomierna sönder och nu har reaktionen kommit. Misären födde en rad vä nsterfenomen som nu balanserar mellan populism och realism vid makten. Andra gör sig redo för att ta den, några vill inte ha den. Det här är ett politiskt resereportage om rebellernas nya ansikten, en resa i må nga rörelser; från man till kvinna, vit till indian, parti till fack, land till stad och, inte minst, från syd till nord. MAGNUS LINTON star tar i Buenos Aires och rör sig i migrationens riktning; över indianupp ror i Bolivia, jordockupationer i Brasilien, gerillafeminism i Colombi a, revolution i Venezuela och slutar i den metropol som betyder allt m er för det nya Latinamerika: Los Angeles.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Americanos : ett reportage om Latinamerikas nya rebeller. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Nyanserad bok om social förändring i Latinamerika
    Ingmar Hollsing, 6 juni 2014

    Jag tyckte att det var en bra bok. Författaren ger många sidor av de fenomen han tar upp. Han förefaller vara positiv till social förändring, hoppfull men inte okritisk till någon av de rörelser och strömningar som han tar upp. Enda "felet" är att boken nu är 8-9 år gammal.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Americanos : ett reportage om Latinamerik...

Övrig information

Nollnolltalet blev decenniet då Latinamerika exploderade. De revolutionära drömmarnas kontinent har sen kalla krigets slut legat i världens skugga; under 1980- och 90-talen, den marknadsliberala epoken, gick ekonomierna sönder och nu har reaktionen kommit. Misären födde en rad vänsterfenomen som nu balanserar mellan populism och realism vid makten. Andra gör sig redo för att ta den, några vill inte ha den. Det här är ett politiskt resereportage om rebellernas nya ansikten, en resa i många rörelser; från man till kvinna, vit till indian, parti till fack, land till stad och, inte minst, från syd till nord. MAGNUS LINTON startar i Buenos Aires och rör sig i migrationens riktning; över indianuppror i Bolivia, jordockupationer i Brasilien, gerillafeminism i Colombia, revolution i Venezuela och slutar i den metropol som betyder allt mer för det nya Latinamerika: Los Angeles.