Aktivister : sociala forum, globala sociala rörelser och demokratins förnyelse (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2006-06-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Wennerhag, Magnus
Dimensioner
180 x 128 x 18 mm
Vikt
220 g
SAB
Ocla
ISBN
9789173892247
Aktivister : sociala forum, globala sociala rörelser och demokratins förnyelse (häftad)

Aktivister : sociala forum, globala sociala rörelser och demokratins förnyelse

Häftad Svenska, 2006-06-01
128
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Aktivister - Sociala forum, globala sociala rörelser och demokratins f örnyelse . I Aktivister undersöks för första gången den globala rättvi serörelsen. Demonstrationerna i Seattle 1999 mot Världshandelsorganisa tionen satte fokus på ett rörelseengagemang som växt i styrka sedan ni ttiotalet. Demonstrationerna i Seattle 1999 mot Världshandelsorganisat ionen satte fokus på ett rörelseengagemang som växt i styrka sedan nit tiotalet. Den svenska debatten om denna aktivism tog fart med demonstr ationerna vid EU-toppmötet i Göteborg 2001. Genom framväxten av de soc iala forumen sedan det första World Social Forum 2001 har den globala rättviserörelsen gått från protest till konkreta förändringsdiskussion er. I Aktivister undersöks för första gången grundligt denna rörelse u tifrån dess svenska sammanhang. Vilka är det som är aktiva inom den? V ilken syn har de på politisk påverkan och demokrati? Innebär deras glo baliseringskritik ett motstånd mot globaliseringen i sig? Vilken roll spelar den globala rättviserörelsen och de sociala forumen för en förn yelse av demokratin, i globaliseringens tidevarv? Till grund ligger en större enkätundersökning. Utöver att tillgängliggöra ett rikt empiris kt material ger boken en lättillgänglig ingång till flera centrala tem an inom samtida forskning om sociala rörelser. Bokens författare (Magn us Wennerhag, Hilma Holm, Johan Lindgren, Henrik Nordvall och Adrienne Sörbom) är alla verksamma inom forskning om sociala rörelser, inom äm nena sociologi, antropologi och folkbildningskunskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Aktivister : sociala forum, globala sociala rörelser och demokratins förnyelse
  2. +
  3. Handlingsbok för förändring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handlingsbok för förändring av Karin Salmson, Johanna Ivarsson, Linn Alenius (inbunden).

Köp båda 2 för 227 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Wennerhag

Övrig information

Aktivister - Sociala forum, globala sociala rörelser och demokratins förnyelse . I Aktivister undersöks för första gången den globala rättviserörelsen. Demonstrationerna i Seattle 1999 mot Världshandelsorganisationen satte fokus på ett rörelseengagemang som växt i styrka sedan nittiotalet. Demonstrationerna i Seattle 1999 mot Världshandelsorganisationen satte fokus på ett rörelseengagemang som växt i styrka sedan nittiotalet. Den svenska debatten om denna aktivism tog fart med demonstrationerna vid EU-toppmötet i Göteborg 2001. Genom framväxten av de sociala forumen sedan det första World Social Forum 2001 har den globala rättviserörelsen gått från protest till konkreta förändringsdiskussioner. I Aktivister undersöks för första gången grundligt denna rörelse utifrån dess svenska sammanhang. Vilka är det som är aktiva inom den? Vilken syn har de på politisk påverkan och demokrati? Innebär deras globaliseringskritik ett motstånd mot globaliseringen i sig? Vilken roll spelar den globala rättviserörelsen och de sociala forumen för en förnyelse av demokratin, i globaliseringens tidevarv? Till grund ligger en större enkätundersökning. Utöver att tillgängliggöra ett rikt empiriskt material ger boken en lättillgänglig ingång till flera centrala teman inom samtida forskning om sociala rörelser. Bokens författare (Magnus Wennerhag, Hilma Holm, Johan Lindgren, Henrik Nordvall och Adrienne Sörbom) är alla verksamma inom forskning om sociala rörelser, inom ämnena sociologi, antropologi och folkbildningskunskap.