Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Antal sidor
3
Utgivningsdatum
2014-09-04
Förlag
Atlas
ISBN
9789173892414

Att köpa eller köpas : frihet och makt i sexindustrin E-bok

E-bok (PDF),  Svenska, 2014-09-04
109
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I en ekonomiskt, socialt och fysiskt snabbt föränderlig värld är kvinnor och barn varor på en internationell sexmarknad.

Sexköpslagen infördes i Sverige 1999. Trots denna unika lagstiftning fortsätter sexhandeln både innanför och utanför Sveriges gränser, både i så kallad frivillig som ofrivillig form. Den svenska lagen har givit positiva resultat i form av att den synliga prostitutionen minskat och att sexslavhandeln till Sverige i jämförelse med länder i vår omgivning är mycket liten. Lagens normativa karaktär gynnar även de säljande kvinnorna.

Men fortfarande hamnar nya generationer kvinnor i sexindustrin och fortfarande är det lika svårt att ta sig ut - och in - i det "normala" samhället. I Att köpa eller köpas berättar kvinnor och män, från varsin sida av sexindustrin, om sin situation och sina livsval, sina rättigheter och om synen på makt och frihet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Louise Eek

  • Spelat liv

    Louise Eek

    Spelat liv tecknar den verklighet som kvinnor med prostitutionserfarenhet lever i, en hård verklighet långt från mytbilden där den prostituerade kvinnan framställs som en levnadsglad nattfjäril. Berättelsen om Lisa tar sin början i ett hem där pen...