Drottninglandet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
131
Utgivningsdatum
2009-03-19
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Berge, Elin (foto)
Dimensioner
246 x 280 x 15 mm
Vikt
950 g
SAB
Inz Berge, Elin
ISBN
9789173893503
Drottninglandet (inbunden)

Drottninglandet

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2009-03-19
204
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
Drottninglandet
En fotobok av Elin Berge med musik på medföljande CD av Frida Hyvönen.


I det lilla samhället Fredrika i Västerbotten planeras ett bygge av Europas största buddhistiska tempel. Anledningen är de många kvinnor från Thailand som bor i bygden. Fotografen Elin Berge har i ?era år följt ett antal kvinnor i samhällena längs Sju Älvars Väg mellan Umeå och Fredrika. Hon har mött kvinnor som bott i Sverige i tjugo års tid och kvinnor som nyss anlänt. Förutsättningen för att få stanna har nästan alltid varit en relation med en svensk man. Elin Berge debuterade på Atlas 2006 med fotoboken Slöjor som åtföljdes av en uppmärksammad utställning. Hon har gått Nordens Fotoskola, arbetat som fotograf på Dagens Nyheter och Västerbottens Folkblad. Elin Berge är den enda fotograf som nominerats till Scanpix stora fotopris två gånger, 2006 och 2008. Hon är bosatt i Umeå.

Frida Hyvönen turnerar med sitt hyllade tredje album Silence is wild. Hon tildelades DN:s Kulturpris 2008. Hon har skrivit specialkomponerad musik till fotoboken Drottninglandet. Musiken finns på en CD som följer med boken. Hon är bosatt i Västerbotten.

"Nästan alla jag träffat kommer från den fattiga nordöstra regionen i Thailand där livet kan vara extra svårt som kvinna eftersom hon är ansvarig för att försörja sina föräldrar. Thailand brukar ju kallas för 'the Kingdom' och är som så många andra länder en värld där det är lättare att leva som man. Jag ser det här som en symbolisk titel för alla de saker som jag kan föreställa mig att kvinnorna drömmer om när möjligheten att komma till Sverige plötsligt uppenbarar sig" säger Elin Berge om boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Drottninglandet
  2. +
  3. Kring denna konst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kring denna konst av Stina Wollter (inbunden).

Köp båda 2 för 503 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elin Berge