Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2009-08-12
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Adore (form)
Dimensioner
155 x 110 x 19 mm
Vikt
130 g
SAB
Lz Pascalidou, Alexandra
ISBN
9789173893718
Bortom mammas gata (pocket)

Bortom mammas gata

(28 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2009-08-12
59
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Här berättar Alexandra Pascalidou sin egen historia om flykten till Sverige, uppväxten i förorten Rinkeby och alla önskningar som blev uppfyllda. Men också om utanförskapet,rasismen hon mött och rädslan den dag då nazisterna stod utanför hennes dörr.

Bortom mammas gata har belönats med Svenska PENs Bernspris, Kommunals kulturstipendium, Immigrant-institutets pris och Fastighetsettans civilkuragepris. Boken har också översatts till grekiska.

Denna utgåva är utökad med ett nyskrivet efterord av Alexandra Pascalidou, tio år efter hoten om ett oväntat möte som trots allt inger hopp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bortom mammas gata
 2. +
 3. Och cancern bara försvann : en självupplevd historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Och cancern bara försvann : en självupplevd his... av Sven Erik Nordin (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Bortom mammas gata. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bra författare
  Stina Asplund, 4 juni 2021

  Den borde uppmärksammas mer och ge pris för en sann berättelse om att växa upp i utanförskap. Politiker ska ta sitt ansvar här, det finns mycket som ska förbättras i alla milijonprograms områden i hela Sverige

 2. Integration?
  Kerstin Margareta Hedin, 1 januari 2018

  Mycket läsvärd! Ger en bra bild om hur livet för en invandrare ser ut. Vi har ganska mycket att jobba med innan alla har samma möjligheter.

 3. En mycket välskriven och fängslande bok!
  Rozanna LJ, 16 september 2015

  Berättelsen bär på många känslor - även för läsaren i det här fallet. Den fick mig att le, bli ledsen, upprörd och arg om vartannat. Känslorna förstärks ytterligare med tanke på att det faktiskt är en självbiografi.
  Hon har verkligen fått kämpa i "motvind" för att komma dit där hon är idag. Man kan undra var hon hämtar kraft och energi ifrån?

  Alexandra skriver med sådan inlevelse så att det nästan känns som att man själv är där, och det är ett konststycke i sig. "Bortom mammas ga... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Alexandra Pascalidou