Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2012-03-27
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Backman, Parasto (form)
Dimensioner
210 x 150 x 30 mm
Vikt
618 g
SAB
Hc
ISBN
9789173894074
Inunder (inbunden)

Inunder

Inbunden Svenska, 2012-03-27
189
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Mandelkonfekt till flickor med mandelformade ögon", sade grand-mère när hon bjöd på calissons vid söndagsteet i Provence. En ask Calisson d'Aix har samma form som konfekten och ligger som en slät, vit sten i min mormors hand.

Efter förluster tyngre än ord har Alice dragit sig tillbaka till huset Corahill för att återskapa sina mänskliga konturer. Hon söker i spåren av sitt förflutna, och förädlar sina minnen tills de vibrerar av nostalgisk längtan. Somrarna med grand-mère i Frankrike och kärleken till den kroatisk-italienske journalisten Paolo som hon möter i Siena och mister i spillrorna av Jugoslavien.

Sorgen är lik förälskelsen i sin självupptagenhet, tänker Alice. Men sorgen är också ett förvandlingsnummer. Under minnenas spegelblanka yta finns den plats där världen återuppstår.

Ann-Marie Tung Hermelins debutroman handlar om att härbärgera sin lycka och sin smärta, att överleva dödens förolämpning och att hitta ett hem utan dem man älskar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann-Marie Tung Hermelin

  • Glänta 1-2(2020) En verktygslåda

    Michael Azar, Karl Palmås, Sven Anders Johansson, Adriana Cavarero, Ann-Marie Tung Hermelin

    Det här numret är en verktygslåda, till vilken personer från olika skrån har bjudits in för att bidra med var sitt verktyg. Verktygslådan har på så sätt kommit att innehålla 21 verktyg i form av begrepp som kan användas för att bygga upp nya eller...

  • Ord&Bild 5(2013) Hanna Nordenhök, Hassan Loo Sattarvandi, Jila Mossaed, Hanna Hallgren, Staffan Söderblom, kritik

    Johan Gardfors, Gloria Gervitz, Linus Gårdfeldt, Hanna Hallgren, Ann-Marie Tung Hermelin

    Vi vet inte alltid vem som räddar vem i läsakten. Men vi vet att det finns saker att ta hand om, där i räddningsaktionen. Och det här numret vill helt enkelt påvisa myckenheten i hur litteraturen går att använda och ta sig an. Stefan Jonsson får g...