Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
193
Utgivningsdatum
2013-07-10
Förlag
Bokförlaget Atlas
Översättare
Anna Lindberg
Dimensioner
190 x 143 x 14 mm
Vikt
285 g
SAB
Ohjh,K.54,Lz Heger, Heinz
ISBN
9789173894388
Männen med rosa triangel (häftad)

Männen med rosa triangel

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-07-10

Slutsåld

Den här lilla boken kommer att skaka dig i grunden. Och du kommer att förstå att du, liksom jag när jag var ung, också måste bära den rosa triangeln. På ditt bröst och i ditt hjärta. Och aldrig, aldrig glömma!
ur Jonas Gardells nyskrivna förord

1939 grips den 22-årige österrikaren Josef av Gestapo. Brottet? Han är homosexuell och har haft en förbjuden relation med sonen till en uppburen nazist. Josef hamnar i Sachsenhausen där de homosexuella befinner sig längst ned i lägerhierarkin och utgör lovligt byte för såväl medfångar som lägerkommendanter.

Männen med den rosa triangeln är en av ytterst få vittnesskildringar av de fasor som mötte homosexuella i Hitlers koncentrationsläger. Det skrevs under pseudonym 1972 och är ett unikt dokument om förföljelsen av homosexuella i Tredje riket men också en berättelse om överlevnad, hopp och kärlek.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Männen med rosa triangel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den här boken handlar om de homosexuella, bögarna, som...
  Per-Olof Gösta Bengtsson, 13 december 2013

  Den här boken handlar om de homosexuella, bögarna, som arresterades av Hitler under andra världskriget och sattes i koncentrationsläger på grund av att de var.. just bögar.
  Det är en fruktansvärd beskrivning av dem, som hamnade längst ner i hackordningen i lägren. De hamnade på samma nivå som judarna.
  En mycket intressant bok, som berättar om en grupp människor, som det inte har talats så mycket om. Än i dag "talas" det inte så mycket om dem.

 2. En gripande, intressant och välskriven bok som går...
  Cilla Ingvarsson, 5 september 2013

  En gripande, intressant och välskriven bok som går rakt på sak. Detaljrik och stark i sin skildring. Ämnet är högst aktuellt då förföljelse av homosexuella fortfarande är vardag i många delar av världen.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Heinz Heger