Att veta sin klass : Kvinnors uppåtgående klassresor i Sverige (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
494
Utgivningsdatum
2014-04-09
Förlag
Atlas
Dimensioner
206 x 135 x 27 mm
Vikt
701 g
ISBN
9789173894654
Att veta sin klass : Kvinnors uppåtgående klassresor i Sverige (häftad)

Att veta sin klass : Kvinnors uppåtgående klassresor i Sverige

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-04-09
202
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad innebär det att klassresa i Sverige i dag? Och vad är det som gör den uppåtgående klassresan till en samhällelig favorithistoria? Det är teman i Lena Sohls doktorsavhandling om kvinnors uppåtgående klassresor i det svenska välfärdssamhället.

Genom intervjuer med kvinnor som har klassrest genom utbildning undersöker hon vad föreställningar om klass, kön, ras, svenskhet och sexualitet betyder för deras klassmässiga förflyttningar.

Hur kommer det sig att Jenny inte ens funderade över "det här med klass" innan hon började plugga på universitetet? Varför säger Ebba att "det fanns inga andra alternativ" än att läsa vidare på grund av att hon var så duktig i skolan? Vad är det som gör att Marta, som är född i Sverige, säger att hon måste "bli svensk" för att kunna göra en klassresa? Vilken betydelse har sexualitet för klassresan när Nina väljer att "avvika lite" från planen med kille, barn och vårdjobb som hennes gamla kompisar har följt?

Med utgångspunkt i postkoloniala och feministiska teorier om klass presenterar avhandlingen nya perspektiv på klassresande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att veta sin klass : Kvinnors uppåtgående klassresor i Sverige
  2. +
  3. Liv Strömquists astrologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liv Strömquists astrologi av Liv Strömquist (häftad).

Köp båda 2 för 411 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att veta sin klass : Kvinnors uppåtgående klassresor i Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Viktig bok om kvinnors klassresor
    Andreas Jakobsson, 13 januari 2016

    Äntligen en klassteoretiker som vidgar begreppen. En mycket viktig bok som förnyar svensk klassforskning. Önskar att fler akademiker förstod att bra språk inte måste vara svårt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lena Sohl