Tre pjäser (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2014-09-19
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
95 g
SAB
Hc.02
ISBN
9789173894708

Tre pjäser

Pocket, Svenska, 2014-09-19
45 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Martina Montelius fick sitt stora mediala genombrott 2013. Från att vara omsusad teaterchef, spetsig kultur- debattör och egensinnig dramatiker tog hon steget uti svenska vardagsrum och är på väg att bli någon alla precis alla har en åsikt om.
Hennes debutroman Främlingsleguanen, som gavs ut på Bokförlaget Atlas, hyllades och trycktes i flera upplagor. Dessutom har hon deltagit i SVT:s På spåret och Fråga kultureliten och hon skriver regelbundet på Expressens kultursidor.

Men den här boken är Martina Montelius på hemmaplan: tre teatermanus som tydligt visar upp varför hon blivit så ryktbar. Det är originella, roliga och tänkvärda pjäser som dessutom är ovanligt lättlästa också för den som är ovan att läsa teatermanus.

Min dramatik bygger i stor utsträckning på brev. Inte alltid avsända. Brev till vänner,familjemedlemmar, idoler, hatobjekt. I pjäserna kan jag utan rädsla skälla ut kretiner och despoter. Mina innerligaste kärleksförklaringar har jag också yttrat via teaterscenen. I verkligheten skulle jag inte ha vågat.

Verkligheten är överskattad, tycker jag. Någon borde stryka ned verkligheten ordentligt. Men det är tydligen för mycket begärt. Nu har jag skrivit mer än femton pjäser. Här får du tre av de gottaste. Se dem som brev från mig. Jag menar varenda replik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tre pjäser
  2. +
  3. Oscar Levertins vänner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Oscar Levertins vänner av Martina Montelius (pocket).

Köp båda 2 för 90 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Tre pjäser