Vi säger vad du tänker : högerpopulismen i Europa (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2015-05-06
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Hansson, Kerstin (form)
Dimensioner
191 x 135 x 22 mm
Vikt
445 g
SAB
Ohe
ISBN
9789173894838
Vi säger vad du tänker : högerpopulismen i Europa (häftad)

Vi säger vad du tänker : högerpopulismen i Europa

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-05-06
177
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Frasen brukar användas av politiker som hävdar att de för den vanliga människans talan gentemot etablissemanget. Detta är populismens kärna: att den avgörande klyftan i samhället går mellan folket och eliten.

Högerpopulismen har fått sitt genombrott i europeisk politik. Partier som Ukip, Fremskrittspartiet, Sverigedemokraterna och Front National är i dag maktfaktorer. I EU snickras febrilt på ett bredare samarbete. De är inte antidemokrater, och noga med att inte framstå som extremister. De lockar enorma väljargrupper med invandringsfientliga och antifeministiska budskap med udden riktad mot muslimer, romer och homosexuella liksom mot de etablerade partierna. Hur har de kunnat växa sig så starka?

Anna-Lena Lodenius ger en bred och initierad översikt över högerpopulismen i Europa. Helikopterperspektiv och samtidshistoria varvas med möten med väljare och lokalpolitiker, rapporter från partikonferenser och EU-korridorer. Bilden som framträder är ofta en annan än den vi är vana vid. Lodenius formulerar även nya strategier för hur partierna ska bemötas och hur deras politik effektivt kan motarbetas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi säger vad du tänker : högerpopulismen i Europa
 2. +
 3. Vi måste förbereda oss på död : i huvudet på en terrorist

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi måste förbereda oss på död : i huvudet på en... av Anna-Lena Lodenius (häftad).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vi säger vad du tänker : högerpopulismen i Europa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Odlar myten om den lågutbildade pöbeln
  Fredrik, 1 november 2016

  Genom att beskriva en politisk ståndpunkt som "högerpopulism" har Lodenius från början markerat sin egen politiska hemvist och agenda med boken. I korthet förklaras "högerpopulismen i Europa" som ett primitivt reflexbeteende hos en lågutbildad pöbel. Politiken i sin tur beskrivs som "enkla svar på svåra frågor", och att den därmed blir lätt att greppa för de mindre begåvade. Lodenius visar även prov på att återupprepa mantrat om högerpopulismens rötter i nazismen.

  Boken är utmärkt fö... Läs hela recensionen

 2. Multifaktoriell
  Boris Millgård, 23 juni 2015

  Visar på flera orsaker och att de sämst ställda i samhällen känner sig mest hotade av invandringar och av globaliseringen. Bm

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anna-Lena Lodenius