Vi bara lyder : en berättelse om Arbetsförmedlingen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2015-02-18
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Bergström, Kajsa (form) / Lindström, Conny (form)
Dimensioner
185 x 125 x 15 mm
Vikt
295 g
SAB
Ohak
ISBN
9789173894906
Vi bara lyder : en berättelse om Arbetsförmedlingen (inbunden)

Vi bara lyder : en berättelse om Arbetsförmedlingen

(42 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-02-18
169
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Roland Paulsen skriver in sig på Arbetsförmedlingen och hamnar snabbt i gräl med sin handläggare om åtgärdernas meningslöshet. När han återvänder är det för att genomföra en sociologisk studie om funktionell dumhet.

Snart sitter han, som en i gänget, med en kopp kallnat kaffe på arbetsförmedlingskontoret i en mellanstor svensk stad. Vad han gör där är det ingen som riktigt vet. Han lyssnar till samtalen som förs i mötesrum, på handläggarkonferenser och jobbcoachträffar.

Vi bara lyder är en intelligent, humoristisk och radikal genomlysning av Sveriges minst omtyckta myndighet. Det är också en undersökning av byråkratiska ekorrhjul, och vad som får tjänstemän att nitiskt följa absurda regelverk de själva inte tror på. Resultatet är en personlig uppgörelse med hela idén om lönearbetets nödvändighet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Vi bara lyder : en berättelse om Arbetsförmedlingen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Arbetsförmedling ?
  Yngve Bjuhr, 12 juli 2017

  Den här boken handlar om arbetsförmedlingens uppgift/roll numera. Tidigare var arbetsförmedlingens roll just den att förmedla lediga jobb hos arbetsgivare till de som sökte jobb. Numera verkar det vara en mindre bisyssla och huvuduppgiften är istället kontroll och administration av de arbetssökande.
  Dessutom verkar "sysselsättning" i många fall anses vara samma sak som arbete/jobb, under förutsättning att det är den typ av sysselsättning som erbjuds av arbetsförmedlingen.

  Förfat... Läs hela recensionen

 2. Tänkvärd men inte precis.
  Dissdenten, 19 januari 2017

  Paulsén kunde ha varit aningens mer utelämnande om sin egen åsikt, sina egna slutsatser. Som boken är nu lämnas allt för mycket till läsarens egen tolkning. Studien ger ett tolkningsutrymme men ett tolkningsutrymme som Paulsén mycket väl kunde ha deltagit mer aktivt i att forma och fylla med innehåll.

 3. Lite besviken.

  Lite besviken på boken rent litterärt. Till en början ganska intressant. Efter ett tag blir man lite uttråkad. Läste nästan halva sen fick det räcka

 4. Bok om en angelägen samhällsfråga
  Bill Isaksson, 11 december 2015

  Ämnet för boken är viktigt. Jag hade dock förväntat mig mera jordnära berättelser från AF:s kunder om deras upplevelser. I en del stycken upplever jag boken som lite väl överteoretisk. Jag är själv utbildad beteendevetare i sociologi och psykologi.och har lång erfarenhet från arbete med arbete inom psykosocial arbetsmiljö, kriser och arbetsrehabilitering.

 5. Lärobok/faktabok i samhällskunskap/livskunskap
  Solvig Johansson, 8 juli 2015

  Boken får bara plus! En lättförståelig beskrivning samt välgrundad kritik av den närmast obegripliga lönearbetspolitiken i Sverige. Rakt på sak och öppet avslöjande av teoretiska modeller som inte fungerar i praktiken. Tydliga presentationer av individer som har drabbats - och av personer som byggt upp de drabbande modellerna. Jag kan tänka mig att rekommendera boken för användning i gymnasieskolans samhällskunskapsundervisning, för att ge eleverna en god bild av hur deras liv kan komma att gestalta sig efter studentexamen.

 6. Vi bara lyder - blev mycket uppskattad!
  Anne Berg, 29 april 2015

  Jag gav bort boken i 60 årspresent till en nära vän som arbetar på Arbetsförmedlingen och den blev mycket uppskattad!
  Med vänlig hälsning
  Anne Berg
  Lund

 7. Tankeväckande
  Klossen, 21 april 2015

  Det är sällan man ser frågor om arbete och arbetslöshet dikuteras så här fritt från skygglappar. Dessutom vågar Roland Paulsen ifrågasätta företeelser som idag är tabubelagda; såsom att det är självklart att alla ska arbeta. Han ventilerar också det officiella, moraliska förhållningssättet till arbetslöshet och de arbetslösas situation som något som måste "lösas" för att vi som har jobb ska kunna stå ut.
  Mycket spännande och tänkvärt.

 8. Varje politiker i Sverige borde läsa denna bok
  Björn Grip, 13 april 2015

  Roland Paulsen lustmördar Sveriges sämsta institution på 184 sidor. Att arbetsförmedlingen är oförmöget att göra det de ska: förmedla jobb, är uppenbart för många av oss. Det har aldrig beskrivits så bra som Paulsen gör i denna bok. Borde vara obligatorisk läsning för alla på arbetsmarknadsdepartementet.

 9. En underhållande och viktig bok
  Henrik Persson, 1 april 2015

  Som en som själv haft med arbetsförmedlingen att göra(och då har jag inte ens sett det värsta) kan jag varmt rekomendera denna bok.

  Den resonerar efter ett socialliberalt perspektiv och även om det inte är en ideologi jag sympatiserar med så är kritiken som framförs i högsta grad berättigad då arbetsförmedlingens kärnverksamhet tar ordentligt med stryk till förmån för kontroller.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Roland Paulsen