Krim tillhör oss : imperiets återkomst (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2015-02-25
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
187 x 130 x 23 mm
Vikt
385 g
SAB
Kmad
ISBN
9789173894913
Krim tillhör oss : imperiets återkomst (inbunden)

Krim tillhör oss : imperiets återkomst

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-02-25
189
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Rysslands annektering av Krimhalvön i mars 2014 skakade om världspolitiken. Krimkrisen är fortfarande en tickande bomb vars yttersta konsekvenser ännu inte går att överblicka. Det är också en fråga som splittrar lokalbefolkningen.

Anna i Sevastopol har fått sin statliga lön fördubblad. Hon har kunnat köpa den vita skänk hon så länge drömt om, men i övrigt är det mesta sig likt. I hennes grannskap
välkomnar man president Putin. För Eskender är det annorlunda. Han fick möta de nya makthavarna när tungt beväpnade poliser knackade på hans dörr en tidig morgon och vände upp och ner på lägenheten. Eskender är krimtatar; för honom är Ryssland arvtagare till det Sovjet som en gång förvisade hela hans folk.

Kalle Kniivilä har rest på Krim och träffat människor vars åsikter skiljer sig starkt från varandra. Annekteringen har rivit upp gamla sår och dragit nya konfliktlinjer mellan Krimborna. Är Ryssland ett hot eller en möjlighet?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Krim tillhör oss : imperiets återkomst. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. partisk men informativ
    Per Gahrton, 29 juli 2015

    Kniivilä är tydligt partiskt mot Putin-Ryssland men ger ändå en balanserad bild, så att man förstår att det fanns och finns en stark folkopinion på Krim som hellre vill höra till Ryssland än ett nationalistiskt Ukraina. Kniivilä visar hur, som så ofta, en folkgrupp med rimliga och legitima krav exploateras av makthavare med helt andra intressen. Det kunde varit intressant med jämförelse med Baskien, Katalonien, Wales, Skottland, Kosovo. Det är inte helt lätt alltid att begripa varför vissa se... Läs hela recensionen

  2. Anti rysk propanda?
    Bo Svensson, 6 maj 2015

    Ytliga och aning slafsiga analyser vad gäller Rysslands roll. Han verkar ha tagit Kiev- juntan och USA: s analyser för sanningar utan att ha ifrågasatt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kalle Kniivilä