Vad säger barnen? (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2016-01-12
Förlag
Atlas
Dimensioner
180 x 120 x 22 mm
Vikt
422 g
SAB
Dok
ISBN
9789173895170
Vad säger barnen? (häftad)

Vad säger barnen?

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-01-12
219
Skickas inom 7-10 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vad säger barnen? är en bok om konsten att intervjua barn. Hur skapar man tillit, hur förbereder man sig, vilken lagstiftning gäller? Har barn yttrandefrihet?

Hur gör man barnperspektivet tydligt och hur ser man som journalist till att barnens röster lyfts fram i det offentliga samtalet? Men den handlar också om hur vuxenvärlden ser på och bemöter barn.

Vad säger barnen? är en personlig handbok, en kunskapsbank och en praktisk guide. Den kan användas som stöd för lärare, fritidsledare, teaterfolk, kulturarbetare och dokumentärfilmare. Och varför inte föräldrar? Boken är resultatet av ett arbete vid Stockholms dramatiska högskola där radioreportern Ylva Mårtens har varit verksam som gästlärare, forskare och lektor i radioproduktion i mer än trettio år.

"En guldgruva att ösa ur." Barnläkaren och författaren Lars H Gustafsson i bokens förord.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad säger barnen?
  2. +
  3. Lyssnandets pedagogik : etik och demokrati i pedagogiskt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lyssnandets pedagogik : etik och demokrati i pe... av Ann Åberg, Hillevi Lenz Taguchi (häftad).

Köp båda 2 för 591 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ylva Mårtens

  • Vi måste börja med barnen

    Ylva Mårtens

    "Energin sprakar från samtliga bidrag och de inbjuder till reflektion och handling." Svenska Dagbladet År 2020 blir barnkonventionen svensk lag. Det är ett stort steg och ett stort ansvar. Journalisten Ylva Mårtens har i boken Vi måste b...