Dröm och skådespel (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2019-04-15
Förlag
Atlas
ISBN
9789173895941
Dröm och skådespel (e-bok)

Dröm och skådespel E-bok

en introduktion till opera

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-04-15
139
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
Vad är grejen med opera egentligen? Hur kan en 400 år gammal konstform fortfarande väcka så starka känslor? Hur ska man göra om man vill närma sig opera, om man aldrig har satt sin fot i ett operahus, men är nyfiken på vad som döljer sig i denna mytomspunna värld?
Nicholas Ringskog Ferrada-Noli följer upp Den andra musiken en introduktion till att lyssna på klassisk musik med en introduktion till opera. En musik som är både ambitiös konst och lättillgänglig underhållning, både djup skönhet och publiktillvänt spektakel, både dröm och skådespel. Liksom i den förra boken finns spellistor på Spotify för att läsaren ska kunna lyssna på alla musikexempel.
Boken består av tre delar där den första förklarar operans fyra element, den andra går igenom operans historia och den sista guidar läsaren genom tio fantastiska operor. Så att man kan hänga med i handlingen i Figaros bröllop, Tristan och Isolde eller La bohème, förstå varenda sång och njuta av varje sekund, oavsett var man befinner sig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ringskog Ferrada-Noli Nicholas

  • Den andra musiken

    Ringskog Ferrada-Noli Nicholas

    Klassisk musik är en tusenårig skattkammare var börjar man? Musikjournalisten Nicholas Ringskog Ferrada-Noli har skrivit en guidebok för den ovane till nya musikaliska världar. Han presenterar sina egna favoriter och ger ingångar till hur vi kan t...