Vinter (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2019-01-29
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Översättare
Amanda Svensson
Originaltitel
Winter
Dimensioner
195 x 140 x 25 mm
Vikt
490 g
SAB
Hce
ISBN
9789173896696
Vinter (kartonnage)

Vinter

Kartonnage Svenska, 2019-01-29
196
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Andra delen i Ali Smiths årstidssvit tar sig an vintern. Blek, med sin iskalla vind, en tid då allting dör. Fyra personer, tre av dem släkt, samlas i en gigantiskt villa I Cornwall för att fira jul tillsammans. Den ständigt arga och protesterande aktivisten Iris, hennes syster och motpol, affärskvinnan Sophia, samt dennes son Arthur. För att slippa berätta för sin mamma att hans flickvän lämnat honom, plockar han upp Lux på en busstation som får agera fästmö under helgen. Utlämnade till varandra tvingas dessa fyra personer se sig själva på nya sätt, vilket är både utmanande och helande. I Vinter briljerar Ali Smith åter med sitt skarpa, ironiska och kompromisslösa öga på samtiden och visar att hon är ett av Storbritanniens mest intressanta författarskapen just nu.

 

 

"Smith har näsa för de mest skiftande av samtidens dofter, samtidigt som hon under hängiven språklek låter sina associationsbanor löpa kors och tvärs genom historien."

Therese Eriksson, SvD

 

"För några år sedan fick den brittiska författaren Ali Smith och den norske Karl Ove Knausgaard samma idé: att skriva en romankvartett, Höst, Vinter, Vår och Sommar. Denna månad släpps Vinter i bägge serierna. Men medan Knausgaard sysslar med sin karaktäristiska blandning av navelskådning och breda betraktelser, så blänger Smith - ibland sympatiserande, ibland oförlåtande - på vår tröstlösa värld där Brexit är en möjlighet."

Sarah Begley, Time

 

"En intrikat omarbetning av En julsaga, berättad med flytande, empatisk Dickens-röst, och med förmågan att göra myt till verklighet."

Alexandra Harris, The Guardian

 

"Vinter är en rebellisk folksaga, med ekon från Iris Murdoch och Angela Carter ett vredesutbrott mot en värld som har gått fel. [...] Hon vill få oss ur balans, hon vill få oss att spetsa cidern med absint, att kyssa fel läppar. Hon vill skicka rysningar uppför bakbenen på oss och hon lyckas, jublande."

Dwight Garner, The New York Times

 

"Sådant som hos andra författare skulle bli klumpigt är infogat sömlöst i Smiths verk."

Lucy Scholes, Independent

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vinter
  2. +
  3. Vår

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vår av Ali Smith (kartonnage).

Köp båda 2 för 392 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ali Smith