Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2012-05-14
Förlag
Atlas
ISBN
9789173898430
Rudolf Meidner (e-bok)

Rudolf Meidner (e-bok)

Skärvor ur ett nittonhundratalsliv

E-bok (EPUB), Svenska, 2012-05-14
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
I Göran Greiders bok möter läsaren en svårfångad gestalt som brottas med såväl sin egen hemlöshet som de stora politiska frågorna i en tid av kapitalets övermakt. Det är ett gripande, överraskande porträtt, och en uppmuntrande läsning för de som vill se ett radikalare samhälle.

Rudolf Meidner är arton år när han under dramatiska omständigheter lämnar Tyskland och anländer till Sverige. Några månader tidigare har han sett den nyutnämnde rikskanslern Adolf Hitler kliva ut från Rikskansliet i Berlin och känt jublet i folkmassorna omkring sig. Rudolf Meidner växte upp i judisk miljö i Breslau, men ville vara tysk. Hans inre brottningar med den egna identiteten och sökandet efter gemenskap, som vi får följa från barndomsåren över löntagarfondstriden och fram till idag, speglar det tjugonde seklet i en enskild människas gestalt.

Få personer har haft så stor betydelse för svensk arbetarrörelse och samhället som LO-ekonomen Rudolf Meidner. Men tills nu har hans personliga historia varit okänd.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Greider Göran

  • Stil & politik

    Hedvall Barbro, Greider Göran

    Stil & Politik är en bok om yta och budskap. Budskapet sitter i kläderna. Inte bara förstås, men också. Politiker signalerar vilka de är eller vill vara med sin stil. I takt med att medias betydelse har ökat har också medvetenheten inom politiken ...

  • Liten bergspredikan för socialister

    Greider Göran

    I Liten bergspredikan för socialister skriver Göran Greider det långa tal till socialdemokratin och vänstern som ska ge dem hopp och skapa möjlighet för vänstern att växa igen. Det innehåller de krav som Stefan Löfven borde ställa på sig själv och...

Bloggat om Rudolf Meidner